fbpx

Tarrus Riley & Collie Buddz naar de Maassilo

Rotown en Motel Mozaique luiden de zomer in op de best mogelijke manier: twee grootheden met vernieuwingsdrang die de basisprincipes van reggae, dub, rocksteady en dance hall vervlechten in het popgeluid van nu.

Tarrus Riley is een van de grootste namen in de huidige reggaebeweging. Hij heeft zijn talent niet van een vreemde: Riley’s vader Jimmy zat tenslotte in de legendarische Jamaicaanse reggaeband The Uniques. Tarrus Riley vertaalt de wortels van de rocksteady-stroming (die tijdens de opkomst van The Uniques in de jaren zestig opbloeide) naar een modern popgeluid, doorspekt met frisse eigentijdse invloeden als dancehall en r&b. Een eigenwijs artiest die de kneepjes van het produceren en musiceren beheerst, en met die vaardigheden bewust bij iedere album weer een nieuwe blauwdruk kiest. Vanavond in de Maassilo zal Riley een heuse revue leiden, waarbij geroemd saxofonist Dean Fraser (die zijn eerst plaat produceerde) en zangeres Alaine hem bij zullen staan.

Collie Buddz heeft weer hele andere roots: de 30-jarige zanger is geboren in New Orleans en getogen in het tropische Bermuda. Buddz verscheen met zijn grote hit Come Around op het wereldtoneel nadat Busta Rhymes het nummer oppikte en vervolgens remixte. Sindsdien is Buddz een van de meest veelgevraagde reggae-artiesten op aarde: hij werkte al eerder met Snoop (Dogg) Lion, Kid Cudi, Joey Bada$$ en Beyoncé. Met zijn laatste album Light It Up stapt Buddz verder uit de comfort zone van reggae, dub en dancehall, al zullen deze invloeden nooit helemaal verdwijnen.

Meer info & tickets

Concert news