fbpx

Succesvolle MOMO Fabrique editie

Super fijn dat we afgelopen weekend met festival MOMO Fabrique – voor het eerst sinds bijna een jaar – eindelijk weer een live event konden organiseren en publiek en artiesten bij elkaar brachten. MOMO Fabrique was een groot succes, met uitverkochte routes en mooie reacties van bezoekers en artiesten.

Tijdens dit tweedaagse festival in de vorm van een route door het Rotterdamse stadshavengebied bezochten we drie plekken met een rijke historie, maar die nu volop in ontwikkeling zijn dankzij toffe nieuwe bewoners: De Huidenclub, Hallen aan de Schiehaven en BITTER. 

Inspirerend programma

Deelnemers kregen een uitgebreide en inspirerende mix van programma voorgeschoteld: de pop-up expo The Circular City met innovatieve producten van Rotterdamse biodesigners, Nederlandstalige alternatieve pop van Froukje en haar band, de krachtige nieuwe dansperformance Kali van Amenti Theatre Company (Gil the Grid), een ligconcert met handpan-act Kava & Cohen in OASE gevolgd door een explosieve performance van freerunners en cheerleaders van Rush World, en de indringende samenwerking tussen N0ise Cr3at0R C00, performers Noemi Calzavara en Wessel Boot, en lichtkunstenaar Nick Mansveld. 

Unieke concertbeleving

Tot slot rolden we op zondagavond samen met Parfum de BoemBoem de rode loper uit voor Froukje, haar zevende optreden van het weekend. Tijdens dit Rode Loper concert staat de ontmoeting tussen muzikant en muziekliefhebber centraal. Froukje speelde haar normaal uiterst dansbare popliedjes nu solo en akoestisch voor de bezoekers die een voor een op anderhalve meter afstand van Froukje een eigen liedje kregen. “Echt een magische ervaring”, aldus een van de gelukkigen die hier een ticket voor wisten te bemachtigen. 

Bedankt!

Graag bedanken we alle artiesten, publiek, partners en mogelijkmakers Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten en Rotterdam Festivals. 

Zien we je binnenkort weer?

En we zien je graag bij onze concerten (vanaf oktober hopen we weer te kunnen knallen met shows van o.a. Kevin, De Jeugd Van Tegenwoordig, Curtis Harding, Villagers, Eefje de Visser en Spinvis) en natuurlijk MOMO Festival 2022 op 21, 22 en 23 april in het centrum van Rotterdam.

Foto’s door Niek Hage

Festival news