fbpx

Succesvolle eerste editie van Fabrique Mozaique

Fabrique Mozaïque, het nieuwste project van Motel Mozaïque, beleefde een succesvolle eerste editie op het rauwe, industriële gebied van Verolme YVC Bolnes. Op dit terrein heerst nostalgie maar de toekomst kondigt zich nadrukkelijk aan. Terwijl het festival plaatsvond werd er in de fabriekshallen volop gewerkt en werden schepen gebouwd. Motel Mozaïque gebruikte het gebied aan de Nieuwe Maas als decor voor én onderdeel van routes, performances, muziekoptredens, en verhalen door bijvoorbeeld een havenarbeider, kunstenaar en projectontwikkelaar.

Bezoekers van Fabrique Mozaïque gingen mee op ontdekkingstocht over het gigantische terrein en keek hun ogen uit. Hoogtepunt van het programma was een optreden van Spinvis. Terwijl hij speelde op een door bomengroei overwoekerde scheepshelling werd een jacht uit een fabriekshal getakeld. Na afloop van de excursies vond een muziekprogramma plaats tussen de fabriekshallen waar Afro-electrobeat sensatie SKIP&DIE de bezoekers van Fabrique Mozaïque trakteerde op een uitbundige en opzwepende show.

Deze eerste editie van Fabrique Mozaïque wordt door Motel Mozaïque beschouwd als zeer geslaagd experiment en gaat werken aan een vervolg om Fabrique Mozaïque verder te ontwikkelen.