fbpx

STUFF. & IX op Motel Mozaique Clubnight in Rotown

In de aanloop naar het Motel Mozaique 2016 Festival organiseren we samen met en in Rotown een niet te missen clubavond. Tijdens deze eerste Motel Mozaique Clubnight op vrijdag 12 februari ’16 ontvangen we STUFF. en IX! Toegang is helemaal gratis!!

Je wordt er wel een beetje duizelig van, de overvloed aan stijlen die het Belgische STUFF. in hun muziek samensmelt. Die simpele benaming is dan misschien gepast: niet teveel erover nadenken, maar gewoon alles over je heen laten spoelen. Vernuftig goochelen met samples a la The Avalanches en onbevangen het experiment induiken als Tortoise en Stereolab, STUFF. is eigenlijk van alle markten thuis. Hoe ze al die buitengewoon originele kruisbestuivingen naar het podium vertalen, dat is wederom een duizelingwekkende gedachte. Maar als Tom Barman van dEUS je de beste live act van 2014 noemt, kun je de conclusie alvast trekken: this is some really good stuff.

Ook dwars van conventies is IX, volgens velen het best bewaarde geheim van Nederland. Het brein achter het project is Amsterdams wonderkind Marnix Dorrestein. Dorrestein’s liedjes vangen een bijzondere dynamiek: ze ademen de melancholie van jaren zestig pop, maar dan verpakt in frisse, hedendaagse popproducties die putten uit Afrikaanse muziek, R&B, synthpop en elektronica.

Vrijdag 12 februari ’16
Deur open & aanvang 23.00

Entree gratis!

 

Festival news