fbpx

Kom stage lopen bij Motel Mozaique!

Hou je van festivals, ben je (lichtelijk) verslaafd aan social media, creatiever dan je vrienden en bereid om je handen uit de mouwen te steken? Dan zoeken we jou voor de afdeling Marketing & Communicatie van het Motel Mozaïque Festival 2018! Vanaf 1 december 2017 biedt Motel Mozaïque diverse stageplekken op deze afdeling aan.

Motel Mozaïque Festival

“Gewone popfestivals zijn er al genoeg en Motel Mozaïque deed recht aan Rotterdam als veelzijdige kunststad.” – NRC

De 18e editie van het Motel Mozaïque Festival vindt plaats op 19, 20 & 21 april 2018. Motel Mozaïque brengt je naar de rafelranden van Rotterdam met muziek, performances, tours en kunst. Van obscure bands in WORM tot uitzinnige performances in Theater Rotterdam. Overnacht op een bijzondere plek met het project Slapen in Kunst en laat je door onze gidsen (ver)leiden langs de verborgen plekken en blikken in de stad. The unexpected expected!

Naast dit spraakmakende festival organiseert Motel Mozaïque het hele jaar door grote concerten op tal van plekken in Rotterdam – zoals binnenkort Benjamin Clementine, Warhaus, Lisa Hannigan en De Jeugd Van Tegenwoordig – in nauwe samenwerking met o.a. Rotown, LantarenVenster en BIRD. Ook hierbij kunnen we jouw hulp natuurlijk goed gebruiken.

In het kort

De Stichting Motel Mozaïque is een kleine, dynamische, informele organisatie gevestigd in het Schieblock, een verzamelpand met allemaal creatieve partijen, in het centrum van Rotterdam. Motel Mozaïque zoekt per 1 december 2017 voor een periode van 5 maanden stagiair(e)s die helpen met het plannen en uitvoeren van promotieactiviteiten rond het Motel Mozaïque 2018 Festival. De belangrijkste middelen daarbij zijn de eigen communicatiekanalen, maar het is natuurlijk vooral de uitdaging om (veel) verder te kijken en zelf met toffe, nieuwe, creatieve ideeën te komen. Je werkt ook veel samen met de vormgevers van het festival, Hats & Tales, en ook woon je geregeld vergaderingen van het programmateam bij dus nieuwe namen weet jij het eerst!

Wat biedt Motel Mozaïque?

Motel Mozaïque biedt een uitdagende stage met goede begeleiding, een kijkje achter de schermen (bij festival en concerten), uitbreiding van je netwerk in de culturele en popsector, en natuurlijk ziet je CV er na afloop nog veel beter uit.

Taken

Tijdens je stage ben je o.a. bezig met:
– Content creëren (nieuws kun je zelf maken, filmpjes, interviews met artiesten of makers die op het festival staan, etc.)
– Bedenken en opzetten van ludieke acties, zowel online als offline, ter promotie van het festival
– Social media bestieren
– Playlists samenstellen
– De zichtbaarheid van het festival in de stad verbeteren
– Na afloop alle foto’s en filmpjes verzamelen en delen

Functie-eisen

– Opleidingsrichting: Communicatie, CMV/Leisure Management, Kunst & Economie, Kunst- en cultuurmanagement, Media & Entertainment of gerelateerd
– Opleidingsniveau: HBO of WO
– Taal: goede kennis van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
– Internet: (lichtelijk) verslaafd aan social media
– Grafisch: ervaring met bewerken video- en fotomateriaal
– Eigenschappen: je bent flexibel, creatief, ondernemend, kunt goed zelfstandig en in teamverband werken, werkt planmatig en bent bereid om veel van je stage op te steken
– Bekendheid met het festival is een pré

Stage gegevens

– Functie: Stagiair(e) marketing & communicatie
– Organisatie: Stichting Motel Mozaïque
– Kantoor: Schieblock, Schiekade 189, unit 404 (5 minuten lopen vanaf Rotterdam CS)
– Duur: 5 maanden voor gemiddeld 3 a 4 dagen per week (kortere stages ook mogelijk)
– Periode: 1 december ’17 t/m 30 april ’18 (startdatum is bespreekbaar)
– Stagevergoeding: ja

Ben jij de nieuwe aanwinst voor Motel Mozaïque? Solliciteer dan snel! Mail uiterlijk dinsdag 21 november 2017 je motivatiebrief en CV naar Derrick Smittenaar: derrick@motelmozaique.nl (tevens contactpersoon voor meer informatie).

Festival news