fbpx

Spinvis met Kintsukuroi naar de schouwburg

Afgelopen zomer kregen we in LantarenVenster tijdens het concert van Spinvis al een indrukwekkend voorproefje van Kintsukuroi, een gedanste opera van Spinvis en Saartje Van Camp, geïnspireerd op de onvoorstelbare beelden van de tsunami uit 2011 die ons vanuit Japan bereikten. De voorstelling ging in première op Oerol en werd de publieksfavoriet van het festival! Op vrijdag 21 november is Kintsukuroi in de Rotterdamse Schouwburg te zien. 

Als de grote liefde van een Japanse seismoloog in 2011 verdwijnt in de golven van de tsunami, wil hij niet accepteren dat ze voor altijd is verdwenen. In de trillingen van de aarde leest hij haar hartslag. De principes van zijn wetenschap, de bestudering van aardbevingen, betrekt hij op zijn persoonlijke leven.

De dansers zwijgen. Hun stemmen – de dialogen die ze met elkaar voeren en hun onuitgesproken gedachten en dromen – zijn verwerkt in een hoorspel. Spinvis componeert de muziek en schrijft de teksten samen met Saartje Van Camp. De gezongen en instrumentale muziek wordt live uitgevoerd door de zeskoppige Spinvisband, nu met Japanse instrumenten, en een koor dat de stem van de aarde laat klinken.

Meer info & tickets

Concert news