fbpx

Spinvis & Mauro in Peepshow Palace

In juli en augustus krijgt deze magere culturele zomer toch nog vlees op de botten tijdens het Peepshow Palace Festival by Theatergroep De Warme Winkel & Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. Voor iedereen die vakantie houdt in eigen land, waar op dit moment cultureel weinig te beleven valt, is het Peepshow Palace Festival dé hotspot. En met Motel Mozaique programmeren we in het Peepshow Palace!

Spinvis & Mauro Pawlowski

Na hun eerste ontmoeting en samenwerking voor het project GrensGeluid in 2016 heeft Motel Mozaïque de muzikanten Spinvis en Mauro Pawlowski nu opnieuw gevraagd om de koppen bij elkaar te steken. Ditmaal presenteren zij hun GrensGeluid tijdens het Peepshow Palace Festival van De Warme Winkel. 

Daarnaast geven Spinvis en Mauro ook meerdere solo optredens in het Peepshow Palace Festival dat zich afspeelt in de Brakke Grond in Amsterdam. Tickets voor alledrie de shows zijn direct verkrijgbaar via Peepshow Palace Festival.

Mauro Pawlowski
18 juli 2020
19.30 – 20.30 | 22.30 – 23.30 uur

Spinvis & Mauro Pawlowski (GrensGeluid)
19 juli 2020
16.00 – 17.00 | 19.30 – 20.30 | 22.30 – 23.30 uur

Spinvis 
2 augustus 2020
16.00 – 17.00 | 19.30 – 20.30 | 22.30 – 23.30 uur

GrensGeluid

GrensGeluid is een initiatief van Motel Mozaïque Festival, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en Ancienne Belgique (AB in Brussel). Het project nodigt een Vlaamse en Nederlandse muzikant uit om samen een creatief proces in te gaan en daarin grensoverschrijdend te werken. 

In 2016 werd het project succesvol gelanceerd met de duo’s Spinvis & Mauro Pawlowski en Maarten Vos & Gregory Frateur (Dez Mona), die zowel humoristische als adembenemende optredens gaven tijdens Motel Mozaïque Festival. De combinatie van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal en broeder Dieleman, de schrijver van verhalende Zeeuwse folkliedjes, is eveneens ontstaan dankzij GrensGeluid. Daarnaast speelde GrensGeluid een belangrijke rol bij het muzikaal verbond tussen rapper Typhoon en pianist Jef Neve.

Peepshow Palace 

Het Peepshow Palace is een gevolg van de wens van De Warme Winkel om artistiek te reageren op de wijzigingen door Covid-19 en de noodzaak om het werk anders te presenteren. Met het Peepshow Palace is een publiekssetting en podium gerealiseerd die een unieke ervaring biedt aan 94 mensen per voorstelling, waarin intimiteit en samenzijn coronaproof mogelijk is. De behoefte aan speelplekken van bevriende makers na het wegvallen van met name festivals en de mogelijkheid om investeringen te delen, leidde tot het Peepshow Palace Festival.

Coronaproof

Veel oplossingen die worden gevonden, om in de anderhalvemetermaatschappij nog van cultuur te genieten, zijn qua beleving een achteruitgang vergeleken met de situatie vóór corona. Met het Peepshow Palace is een publiekssetting en podium ontwikkeld die een unieke ervaring biedt en waarin intimiteit en samenzijn coronaproof mogelijk is.

Programmering

De programmering bestaat uit theater, dans en muziek en is curated by Theatergroep De Warme Winkel en Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. In juli en augustus worden 6 dagen per week, drie voorstellingen per dag gepresenteerd aan een publiek van max 94 mensen per voorstelling. Theatergroep De Warme Winkel verzorgt de opening op dinsdag 7 juli.

Kijk voor meer informatie op peepshowpalace.nl

Foto: Spinvis & Mauro door Nick Helderman voor GrensGeluid 2016

Festival news

Concert news