fbpx

Speciaal project Benni Hemm Hemm ‘In Volle Glorie’

Eerder kondigden we al de komst aan van het IJslandse gezelschap Benni Hemm Hemm en lieten al voorzichtig vallen dat de singer-songwriter en zijn muzikale metgezellen niet zomaar voor één show naar Rotterdam komen… We zullen nu maar eens duidelijkheid scheppen! Motel Mozaique presenteert namelijk een speciaal en nieuw muziekproject. Gekoppeld aan het festival-thema gastvrijheid, is de band Benni Hemm Hemm uitgenodigd zich in volle glorie te presenteren. Dus niet alleen voor één optreden, maar om meerdere dagen aanwezig te zijn, daarbij de band de mogelijkheid biedend zich in al haar facetten en bezettingen te tonen aan verschillende publieksgroepen, op diverse locaties, in verschillende sferen.

Speciaal voor Motel Mozaique heeft Benni Hemm Hemm een keur aan IJslandse en Schotse muzikanten om zich heen verzameld. Om er een aantal te noemen: Robert Reynisson van múm, Hjorleifur Jonsson van Planningtorock werkte mee aan het laatste album van The Knife, Eirikur Orri zit zowel in múm als in Seabear en tourde met Sigur Rós als onderdeel van hun brass band waarmee ze op Lowlands 2008 zonder twijfel voor een van de mooiste momenten uit de geschiedenis van het festival zorgden. Ook Ingi Gardar Erlends maakte onderdeel uit van die Sigur Rós brass band.

De ‘supersized Icelandic brass rock band’ vormt de verbindende factor tussen diverse programma-onderdelen, kunstdisciplines en locaties. De IJslanders zijn ‘het cement’. De band wordt per dag op verschillende momenten op uiteenlopende locaties in verschillende bezettingen geprogrammeerd. Tevens krijgt Benni Hemm Hemm deels een vrije rol om te improviseren op door hen zelf uitgekozen plaatsen binnen het festival. Om op te duiken, als verrassing. Als herkenbaar, terugkerend programma. Het ene moment zal de band in volle glorie en volledige bezetting te bewonderen zijn op het hoofdpodium in de Rotterdamse schouwburg. Het andere moment geheel akoestisch in de openbare ruimte als viertal.

Een aantal optredens van Benni Hemm Hemm staat wel vast. Als klein gezelschap is het aanwezig bij de opening van het festival op donderdag 8 april, op vrijdag 9 april speelt de band in Lantaren/Venster, en op zaterdag 10 april komt het project tot een climax in de Grote Zaal van de Schouwburg.