fbpx

Slapen in Architectuur

Motel Mozaique & nhow presenteren Slapen in Architectuur

Voor de komende editie van het Motel Mozaique Festival, op vrijdag 4 en zaterdag 5 april 2014, is voor het jaarlijkse slaapproject gekozen voor het thema ‘Slapen in Architectuur’. Bezoekers van Motel Mozaique kunnen overnachten in het nieuwe lifestyle hotel nhow in het grootste gebouw van Europa, ontworpen door gerenommeerd architect OMA/Rem Koolhaas: ‘De Rotterdam’.

Tijdens Motel Mozaique kunnen de festivalbezoekers al vanaf de eerste editie in 2001 overnachten op opmerkelijke plekken in Rotterdam. Zo sliepen de festivalgasten eerder in etalages, kerken, ziekenhuizen, op een bouwput, in kunstwerken, en afgelopen jaar in concertgebouw de Doelen. Performers zorgen voor het slapen gaan of bij het ontwaken voor een bijzondere slaapervaring en uiteraard staat er in de ochtend een heerlijk ontbijt klaar. Even later (ver)leiden de Gidsen van Motel Mozaique iedereen om ze de leukste of meest opvallende plekken van de stad te laten zien.

Motel Mozaique werkt de komende weken het thema Slapen in Architectuur verder uit en ontwikkelt bijvoorbeeld een speciale OMA/Rem Koolhaas route. De slapers kunnen rekenen op een inspirerende slaapplek met een fantastisch uitzicht, performances, live muziek en verhalen.

De Rotterdam
Eind 2013 is het grootste multifunctionele gebouw van Nederland opgeleverd: De Rotterdam, in totaal 160.000 m2 op het oppervlak van slechts één voetbalveld, is een gebouw van superlatieven. Wanneer naar verwachting in het najaar van 2014 het volledige gebouw is bewoond, betekent dit een verdubbeling van het totaal aantal mensen op de Wilhelminapier. Gemiddeld zullen er dagelijks zo’n 5.000 mensen in het gebouw verblijven. Daarmee wordt het naast het dichtst bebouwde stuk grond ook het dichtst bevolkte stukje Nederland.

nhow Rotterdam
Na Berlijn (2010) en Milaan (2007) opende begin 2014 in Rotterdam het derde nhow hotel ter wereld, en het enige nhow hotel van Nederland. Het viersterrenhotel is gevestigd in het onlangs geopende gebouw De Rotterdam. Het is het eerste en enige hotel dat zowel van binnen als buiten is ontworpen door gerenommeerd architect OMA/Rem Koolhaas. En dat architectuur en design een belangrijke rol spelen, is bij binnenkomst direct zichtbaar. nhow Rotterdam biedt zowel bekende kunstenaars en designers alsmede opkomende lokale talenten een platform binnen het hotel om vooruitstrevende stedelijke kunst te delen.

Krachtige contrasten
Zichtbaar beton en metaal afgewerkt met goudkleurige accenten. Projecties en kunststukken. Actuele kunst en erkende architectuur. nhow Rotterdam haalt kracht uit contrasten en combineert dat met de nieuwste technologische snufjes, 278 luxe kamers en creativiteit in elke hoek. Zet dit alles op een imposante locatie met iconisch uitzicht in één van de meest artistieke steden van Nederland, en men krijgt meer dan een nachtje slapen. Het hotel is net zo vooruitstrevend en innovatief als de stad zelf. En dat doet nhow niet alleen. Verschillende lokale kunstenaars zijn gevraagd om op hun eigen manier in het hotel te laten zien hoe Rotterdam er volgens hen uitziet, om zo de gasten te inspireren en verrassen.

Naast het feit dat ‘De Rotterdam’ een architectonisch hoogstandje is, kan men in deze ‘Verticale Stad’ eten en drinken, zaken doen, ontspannen en nu dus ook slapen. nhow Rotterdam is de perfecte ontmoetingsplaats voor toeristen, zakelijke reizigers en rasechte Rotterdammers die meer van de cultuur van hun eigen stad willen ontdekken.

OMA/Rem Koolhaas
Rem Koolhaas is de ‘founding father’ van het inmiddels wereldberoemde architectenbureau OMA met kantoren in Rotterdam, New York, Beijing en Hong Kong. De Rotterdam is een nieuwe parel in de Rotterdamse collectie van OMA-ontwerpen, waaronder ook de Kunsthal en het nieuwe Stadskantoor.

Kaartverkoop
Deelname aan Motel Mozaique’s slaapproject Slapen in Architectuur in het nhow hotel is uitsluitend voor bezoekers van het Motel Mozaique 2014 Festival. Dus alleen als je beschikt over een festivalticket (dagkaart 4 of 5 april of passe-partout voor 4 en 5 april) én een slaapticket voor een van de twee nachten kun je via Motel Mozaique in het slaapproject in het nhow hotel overnachten.

Slaaptickets (inclusief ontbijt) voor vrijdag 4 april en/of zaterdag 5 april kosten €30 (exclusief €1,95 servicekosten) en zijn vanaf vrijdag 21 februari om 10.00 uur beschikbaar via motelmozaique.nl/festival/tickets

Op die pagina zullen wij ook nog praktische informatie plaatsen m.b.t. het slaapproject, dit omdat we alleen 2-persoonskamers tot onze beschikking hebben, deels met losse bedden, deels met 2-persoonsbedden.

Festival news