fbpx

Slaapproject Motel Mozaique 2013 bekend

Het Motel Mozaïque Festival creëert jaarlijks slaapplaatsen op ongebruikelijke plekken in de stad. Tijdens de aanstormende 13e editie van het festival kun je overnachten in de Doelen! Temidden van alle festivallocaties en met uitzicht op het Schouwburgplein, dat weer transformeert in festivalhart Plaza Mozaïque, laad je je weer op voor een nieuwe dag. Op het Schouwburgplein is de dagprogrammering geconcentreerd, starten tientallen gidsentochten en in de schouwburg zijn op zaterdag overdag ook al grote concerten. Kunstenares Yvonne Beelen geeft invulling aan het slaapproject en creëert een slaapbeleving: Zzzt…

Slaapproject
Al sinds de eerste editie van het festival, waar gastvrijheid altijd centraal heeft gestaan, biedt Motel Mozaïque slaapplaatsen aan op speciale locaties in de stad. Zo konden festivalbezoekers eerdere jaren al overnachten in kunstinstellingen, kerken, etalages, ziekenhuizen en zelfs op een bouwput. Onder het mom van ‘Stay Over For The Weekend’ biedt Motel Mozaïque ruim slaapplaatsen aan in de Doelen. Dit om de festivalbeleving compleet te maken. Festivalbezoekers die een slaapkaart aanschaffen zullen in de foyer op de eerste etage slapen, met een prachtig uitzicht op het epicentrum van het festival.

De Doelen
De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw waar jaarlijks ruim 1.200 evenementen plaatsvinden, waaronder zo’n 600 concerten in alle genres. Het monumentale gebouw staat letterlijk midden in de stad en de zeer brede programmering maakt de Doelen een echt muziekhuis voor iedereen. In het verleden traden iconen als Ray Charles, Miles Davis, Nina Simone, Nirvana en Bruce Springsteen in de Doelen op. Motel Mozaïque en de Doelen startten in 2012 een samenwerking om grote popconcerten (Tori Amos, Blaudzun en The Kyteman Orchestra) te organiseren. Nu krijgt de samenwerking een bijzondere nieuwe wending.

Zzzt…
De stad is als een festival: een bron van zinderende energie, prikkelend, pulserend en intens. Overdag opgezweept door haast en hectiek, geven we in de nacht dit alles vrij. Dan dompelen we onder in het niets, in een staat van verstilling en overgave. Versta jij de kunst van het loslaten? Zzzt… is een slaapbeleving gecreëerd door Yvonne Beelen, maker van de eerdere Motel Mozaïque slaapvoorstellingen De MOMOdrOOMM (2011) en Slaap zzZacht (2010).

Tickets
Tickets voor het slaapproject kosten € 25 (inclusief ontbijt) voor vrijdag 5 april of zaterdag 6 april. Koop hier nu je slaapticket! Let op:Een slaapticket biedt geen toegang tot het festival, daar is een passe-partout a € 65 voor nodig.