fbpx

Dez Mona & BOX (Saga)

Op zondag 27 mei beleeft Dez Mona’s Sága de Nederlandse première in de Rotterdamse Schouwburg! Sága is een uniek muzikaal avontuur langs de verhalen van de ziel. Kunstenaars uit uiteenlopende disciplines leveren een bijdrage. De kern is de Belgische band Dez Mona, zij gaan de confrontatie aan met barokmuziek en werken samen met een lichtkunstenaar en modeontwerpster. Het resultaat is te bewonderen tijdens de Operadagen in de Rotterdamse Schouwburg. De kaartverkoop is gestart.

Dez Mona & BOX
Dez Mona brengt een combinatie van jazz, gospel, drama en spirituals. Het grote stembereik van zanger Gregory Frateur en het spel van contrabassist Nicolas Rombouts bepalen de sound. Die roept herinneringen op aan onder meer Nina Simone, Marianne Faithfull, Tom Waits en Antony & The Johnsons. Met BOX (Baroque Orchestration) breiden ze hun muzikale wereld uit met enkele typische barokinstrumenten: een kruisbestuiving van muzikale talen en emoties. Lichtkunstenaar Jan Pauwels en modeontwerpster Véronique Branquinho vervolmaken dit feeëriek en intimistisch universum.

Sága 
Dez Mona creëert met Sága een opera als weerspiegeling van onze tijd, een poëtische uiting van onze innerlijke en uiterlijke wereld. Frateur en Rombouts schrijven een volledig nieuw repertoire dat voornamelijk bestaat uit intense ballades en verhalen met een voor Dez Mona kenmerkende dramatiek en theatraliteit. Sága is de godin van de geschiedenis die zingt en verhalen vertelt over de wereld rondom haar. Dez Mona vertelt verhalen over de ziel en gaat op zoek naar de liefde voor een land, een thuis, de wereld waarin we leven, mét zijn gebreken en de zoektocht naar het licht in die imperfecties. Hopen we op beterschap of blijft dat een utopie?

Sága wordt gepresenteerd door Operadagen Rotterdam & Rotterdamse Schouwburg i.s.m. Motel Mozaique.

Datum: Zondag 27 mei 2012
Locatie: Rotterdamse Schouwburg (Grote zaal – zitten)
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 17,50 (ex. servicekosten) / Tickets zijn verkrijgbaar via de voorverkoopkanalen van de Rotterdamse Schouwburg en Operadagen Rotterdam