fbpx

Ruim 50 jaar na ‘The Velvet Underground & Nico’

Ruim 50 jaar geleden debuteerde The Velvet Underground met ‘The Velvet Underground & Nico’, een van de meest invloedrijke albums uit de rockgeschiedenis.

Iedereen kent de iconische hoes met de banaan, ontworpen door Andy Warhol. Bij de eerste persing van de plaat kon je bij “Peel Slowly And See” ook daadwerkelijk de schil ‘pellen’ en kwam er een roze banaan onder vandaan. Mocht je deze in je collectie hebben, wees er zuinig op!

Samen met Lou Reed richtte John Cale The Velvet Underground op. Het kenmerkende dronende vioolgeluid van John Cale maakte het legendarische The Velvet Underground in de jaren zestig een onderscheidend en baanbrekend collectief. Het is sindsdien vaak gekopieerd, maar Cale blijft rusteloos grenzen verleggen. [lees verder onder de foto]

The Velvet Underground Nico Lou Reed John Cale Andy Warhol

John Cale is niet makkelijk te plaatsen, met meer dan twintig soloplaten op naam. Avantgarde, klassiek, pop, elektronica, Cale is de absolute grootmeester van de muzikale kruisbestuiving.

Op 3 december 2018 speelt deze levende legende een mooi overzicht van zijn beste werk in Theater Rotterdam (Schouwburg). Dit concert wordt georganiseerd door Motel Mozaique Concerts en Rotown.

Meer info & tickets