fbpx

Routes over daken, naar de haven en door bouwputten

Ons doel is om de bezoekers van Motel Mozaique een super weekend te laten beleven. Dit proberen wij niet enkel met een programma vol nieuwe muziek, kunst en theater, maar ook door jullie de mooiste plekken van de stad te laten zien. Naast de tientallen tochten die de Gidsen van Motel Mozaique organiseren hebben we dit jaar speciaal voor het nieuwe Stay over for the Weekend concept twee nieuwe routes ontwikkeld. Hou je vast:

Havenroute: Fabrique Mozaique
Motel Mozaique en de Wereldhavendagen nemen je mee naar de haven! Per boot uiteraard en vanuit Rotterdam-Centrum. Deze bijzondere havenroute is een voorproefje van Fabrique Mozaique, een nieuw project dat Motel Mozaique momenteel ontwikkelt in samenwerking met de Wereldhavendagen. Bij deze maritieme variant van Motel Mozaique vormen (de rauwheid van) de industrie en de haven van Rotterdam de inspiratiebron en de locatie. Lees meer (tijden zijn bekend, schrijf je als de wiedeweerga in want vol = vol!)

Dakenroute: Poems from a Rooftop
Motel Mozaique neemt je mee op dakenexcursies, waarbij je het daklandschap van Rotterdam kan ontdekken en bewonderen. Door Rotterdam Archiguides, Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) en Architectuurfilmfestival Rotterdam (AFFR) wordt een programma ontwikkeld in de vorm van zogenaamde ‘daksessies’ waarvoor daken in het centrum een podium bieden. Met o.a. een echte Rooftopbar en een rooftopscreening samengesteld door het AFFR. Lees meer (inschrijven is niet meer mogelijk, de dakenroutes zitten vol!)

Bouwputtenroute: Parfum de BoemBoem
En wegens succes op herhaling: de bouwputtenroute ofwel Parfum de BoemBoem. Rotterdam verandert snel en ingrijpend. Bouwputten, hijskranen en sloopkogels scheppen chaos in het straatbeeld en kondigen een nieuw begin aan. Wolkenkrabbers verrijzen sneller dan hun eigen schaduw, oude gebouwen worden neergehaald. We verleiden je de veranderingen van de stad mee te beleven. Lees meer en schrijf je in! Er wordt dit jaar een grote PdeBB route georganiseerd, en daarnaast staan er op zaterdagmiddag op Plaza Mozaique ook gidsen klaar om je mee te nemen op een korte bouwputtenroute. Lees meer (en schrijf in!)

Het wordt een fantastisch weekend!!