fbpx

Rotterdamse Schouwburg tipt Motel Mozaique

Voor deze serie hebben we een aantal interessante mensen met uiteenlopende achtergronden bereid gevonden hun tips voor Motel Mozaique 2013 met ons te delen. Ontdek deze keer nieuwe acts door de aanbevelingen van Jan Zoet, directeur van de Rotterdamse Schouwburg. Laat je verrassen!

Voor mij is Motel Mozaique ieder jaar weer een feestje. Van herkenning, ontmoeting, gastvrijheid en vernieuwing. Het mooiste is dat het geen festival is dat blijft hangen in een genre, maar gaat over het levensgevoel van een stad en generaties van avontuurlijke, nieuwsgierige bezoekers. Die zowel muziek, beeldende kunst, performance en documentaire (in de vorm van de tochten door de stad en projecten op locaties) omarmen. Motel Mozaique is het kunstenfestival van de toekomst. En daar werkt de Rotterdamse Schouwburg graag aan mee.

De drie tips van Jan:

Wunderbaum

Wat: Acteursgroep Wunderbaum werkt de komende 4 jaar aan het grootschalige project The New Forest: een nieuwe alternatieve samenleving.

Waarom: “Het in Rotterdam gevestigde collectief verovert de wereld met theater dat geen theater meer is, maar eerder een bezoek aan heel goede vrienden waar je anders vandaan komt dan je kwam. Ze rocken en hebben het ergens over: een nieuwe samenleving die begint op de Hofbogen.”

Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club

Wat: Een Gronings dansgezelschap brengt serieuze thema’s met humor en entertainment.

Waarom: “Ik ben erg nieuwsgierig naar Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club. Ze maken namelijk echt energieke, hippe, high tempo, ‘in your face’ dans met urban invloeden.”

Kate McIntosh & SPACE met STATS

Wat: een live-installatie die zich afspeelt in een aantal verschillende ruimtes (Kate) en STATS is een interactieve trefpunt in de openbare ruimte; een theatrale installatie die het heden en de toekomst van de stad direct tastbaar maakt (SPACE).

Waarom: “Zeker ga ik naar de live installaties/events van Kate McIntosh (uit Nieuw Zeeland) en Space. Beide zijn internationaal zeer gerenommeerd vanwege hun rake, toegankelijke acts. Space doet aan live statistiek over Rotterdam en de toekomst en wil met je in gesprek. Bij Kate McIntosh mag je zelf dingen slopen in de allerleukste installatie die ooit op Motel te zien was. Beide acts staan op het festival in het kader van het project Imagine 2020 van de Rotterdamse Schouwburg. Over art and climate change. Enjoy.

Sinds 1999 is Jan Zoet de directeur van de Rotterdamse Schouwburg. Onder zijn leiding is de Rotterdamse Schouwburg in 2010 verbouwd en vernieuwd. Dit jaar stopt hij bij de schouwburg. Hij wordt namelijk de nieuwe directeur van de Amsterdamse Theaterschool.

www.rotterdamseschouwburg.nl