fbpx

Rico & Sticks tussen werken Joep Van Lieshout

Op zaterdag 8 september geven de Nederlandse hiphopiconen Rico & Sticks een concert tussen de gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep Van Lieshout. De kaartverkoop voor deze exclusieve show is in volle gang.

Dit IZM

“De energie is weer helemaal terug”, aldus Sticks. In de Ziggo Dome schreven Rico & Sticks hiphop geschiedenis en ook in de studio hebben ze elkaar weer helemaal gevonden. In de zomer van 2017 verscheen het album ‘IZM’, hun eerste gezamenlijke plaat sinds Opgezwolle’s ‘Eigen Wereld’ uit 2006. IZM is vervreemdend, persoonlijk en associatief, funky, introspectief, humoristisch, en bevat kritische hiphop met hier en daar invloeden uit acid, hardcore, reggae, techno en meer. De plaat ontving lovende recensies en een compleet uitverkochte tour langs grote zalen volgde. Begin september halen we ze terug naar Rotterdam waar de mannen de afgelopen jaren twee keer Annabel in no-time wisten uit te verkopen.

Springen tussen de gigantische kunstwerken

Ditmaal presenteren Motel Mozaique en Rotown Rico & Sticks op een heel andere plek in Rotterdam: in de Beeldentuin van AVL Mundo, ofwel tussen de gigantische werken van internationaal vermaard kunstenaar Joep Van Lieshout! De meeste Rotterdammers zullen Van Lieshout kennen van zijn kunstwerk ‘Cascade’: de gestapelde, druipende olievaten op het Churchillplein. Of misschien van zijn omstreden kunstinstallatie ‘Domestikator’, dat een paar maanden geleden in het nieuws was omdat het Louvre weigerde het werk tentoon te stellen omdat het te seksueel getint is.

Deze toffe plek vol kunstwerken ligt in het rauwe havengebied Merwe-Vierhavens (M4H), op slechts een kwartiertje fietsen of 10 minuutjes met de metro vanaf Rotterdam Centraal.

Block Party

Rico & Sticks geven een volledige show, verwacht veel tracks van IZM, klassiekers en nieuwe songs! We voegen er ook nog twee support-acts en dj’s bij: we maken er net zo’n dikke block party van als vorig jaar met o.a. Winne en Yung Nnelg!

Meer info & tickets

 

Concert news