fbpx

RE-CYCLE!

EASTPAK, de Bende en Motel Mozaique presenteren: RE-CYCLE!

Wij zijn op zoek naar de vergeten fietsen van Rotterdam! Heb jij nog een ‘barrel’ staan waarvan je eigenlijk niet weet wat je er nog mee moet, of die zelfs rijp is voor de sloop? Stel je fiets(wrak) dan beschikbaar voor het project Re-Cycle!

Speciaal voor Motel Mozaique heeft collectief de Bende de RottFiets ontworpen. In de kleuren van het festival, met een kratje en cupholder van afvalhout van de bouwplaats van de Rotterdamse Calypso en een jasbeschermer van oud reclamemateriaal van de tentoonstelling van Jean-Paul Gaultier. Ook na Motel Mozaique gaat Re-Cycle door om de Rotterdamse barrels weer rijdend de straat op te krijgen. Daarom roepen we je op om tijdens het festival je oude barrel of wrak mee te nemen naar Plaza Mozaïque, dan zorgt de Bende ervoor dat jouw oude fiets weer door de straten van Rotterdam kan rollen. Ze knappen de fiets op, voegen er toffe features aan toe en verkopen de fiets voor een schappelijke prijs. Aan jezelf, of iemand anders. Re-Cycle is een sociale onderneming en daarom wordt een deel van de winst ingezet voor een goed doel. Zo creëer je ruimte in je eigen kelder, tuin of bij je voordeur, maak je de stad weer wat aantrekkelijker en maak je iemand anders (of jezelf) blij met een stalen ros.

Ook zoeken we nu, in de weken voor Motel Mozaique, fietsen om op te knappen. Deze zetten wij dan in tijdens het festival. Voor het beschikbaar stellen van fietsen of vragen over het initiatief bel of mail Thijs: 06 1101 2971 / thijs@b-e-n-d-e.nl