fbpx

Ramsey’s mi have een droom (r’dam 2059) in beeld?

Ramsey Nasr, de Dichter des Vaderlands, heeft op verzoek van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam het gedicht ‘mi have een droom (Rotterdam 2059)’ geschreven. Het idee is ontstaan om dit tot de verbeelding sprekende gedicht als een kunstobject in de openbare ruimte van Rotterdam te laten verschijnen. Motel Mozaique heeft dit idee enthousiast omarmd en Poetry International gevraagd dit idee van de grond te krijgen.

Om dit plan een boost te geven organiseert Motel Mozaique met Poetry International een ‘openbare brainstorm’ op zaterdag 10april 2010. Hugo Bongers, directeur van de Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur, zal Ramsey Nasr om 14.45 uur op het Schouwburgplein in Rotterdam introduceren en interviewen over dit idee. Vervolgens draagt Nasr dit energieke gedicht voor op het plein. Als een optocht zal het gezelschap voor de brainstorm door de stad trekken op weg naar de zaal waar het voor publiek gratis toegankelijke gesprek zal plaatsvinden. Deelnemers van de  brainstorm zijn o.a.: Ramsey Nasr Dichter des Vaderlands, Annemie Vanackere Rotterdamse Schouwburg, Hugo Bongers (gespreksleider) RRKCBas Kwakman Poetry International, Frans Willem Korsten (Universiteit Leiden) en Anton Hoeksema (Motel Mozaique / CBK Rotterdam)

Start 14:45 op het Schouwburgplein vervolgens de Brainstorm van 1500-16:00 in het CBK Rotterdam, Nieuwe Binnenweg, Rotterdam.