fbpx

Parfum de BoemBoem met Kytopia

Parfum de BoemBoem presenteert in samenwerking met Motel Mozaïque op zaterdag 2 oktober 2010 een nieuwe editie van Kytopia, de vrijstaat van muzikaal genie Kyteman, op de bouwput van het voormalige Stadskantoor Rotterdam. Kyteman stelde speciaal voor dit bijzondere project het muziekstuk Requiem samen dat die avond uitgevoerd wordt op de bouwput. Tickets voor dit exclusieve concert en de route van Parfum de BoemBoem die er aan vooraf gaat zijn vanaf maandag 20 september in de voorverkoop verkrijgbaar.

Tijdens Oerol 2010 was Motel Mozaïque coproducent van het bijzondere project Kytopia. Dit was het resultaat van diverse brainstorms van Colin Benders aka Kyteman – die na het enorm succesvolle jaar met zijn Kyteman’s Hiphop Orkest een nieuwe weg is ingeslagen, waarbij hij zich stort op nieuwe, experimentele en creatieve projecten – en Harry Hamelink (Oerol/Motel Mozaïque) die leidden tot een vrijstaat voor Kyteman: “Geef me een stuk grond tijdens Oerol” aldus Benders. Hij kreeg 8 dagen lang midden in het bos, op een crossbaan, zijn vrijstaat genaamd Kytopia waar hij met bevriende muzikanten en dichters o.a. ‘zijn ding’ kon doen. Maar liefst 8.000 festivalbezoekers bezochten de experimentele vrijstaat.

Dit vroeg natuurlijk om meer! En daarom haalde Hamelink Kyteman naar Rotterdam om eens een kijkje te nemen op de bouwput van het voormalige Stadskantoor. De plek midden in het centrum (vlak achter het Stadhuis, ingang bij Raamplein) inspireerde het muzikale genie direct en het idee ontstond voor een nieuwe aflevering van Kytopia; Requiem, een muziekstuk dat Kyteman speciaal voor deze editie heeft samengesteld. 

Parfum de BoemBoem, de culturele routes langs Rotterdamse bouwplaatsen (zoals ook eerder tijdens edities van het Motel Mozaïque festival), presenteert op zaterdag 2 oktober in samenwerking met Motel Mozaïque Kytopia met Requiem op de schitterende locatie waar het voormalige Stadskantoor wordt gesloopt en de ‘nieuwe Rem Koolhaas’ gaat komen.

Het project bestaat uit twee delen; een route en het concert. Om 18.30 uur start een Parfum de BoemBoem route bij het Stadskantoor waar deze zo’n 2 uur later ook weer eindigt en de deelnemers vervolgens het concert Requiem bijwonen. Ook is het mogelijk om alleen het concert te bezoeken. Hiervoor kunnen bezoekers de bouwput vanaf 20.00 uur betreden. Aanvang concert is om 21.00 uur.

Kaartverkoop
Er zijn 2 verschillende tickets verkrijgbaar:

Ticket 1 a 12,50 euro
Parfum de BoemBoem route + Concert Kytopia
Start route 18.30 uur, aanvang concert 21.00 uur

Ticket 2 a 10,00 euro
Concert Kytopia
Bouwput open 20.00 uur, aanvang concert 21.00 uur

Tickets zijn vanaf maandag 20 september verkrijgbaar als e-tickets via www.motelmozaique.nl/tickets

 Kijk voor meer informatie over Parfum de BoemBoem op www.parfumdeboemboem.nl