fbpx

Parfum de BoemBoem kijkt verder dan de bouwput groot is

Voor de vierde zomer op rij presenteert Parfum de BoemBoem een serie fiets- en wandelroutes door Rotterdam. Het seizoen start op zaterdag 9 en zondag 10 april met verschillende wandelroutes tijdens Motel Mozaïque. Stond voorheen ‘de bouwput’ centraal, vanaf 2011 kijkt Parfum de BoemBoem ook voorbij het bouwhek. Wat komt er nog meer kijken bij de transformatie van een gebied? Welke initiatieven nemen bewoners zelf? Hoe benutten de Rotterdammers hun nieuwe gebouwen en ruimtes?

Insteek van Parfum de BoemBoem 2011
Parfum de BoemBoem is in 2008 begonnen als een serie fiets- en wandelroutes langs bouwplaatsen en sloopgebieden. Al duizenden bewoners en bezoekers van Rotterdam lieten zich verleiden om de veranderingen van de stad mee te beleven en gingen mee met zinnenprikkelende tochten. Onderweg wachtte hen vele verrassingen: massages met uitzicht op een open riool. Blockparties tussen de steigers. Een concert van Spinvis in een bouwput. Een requiem in een slooppand. Begeleid door gidsen fietsten ze door de stad om de schoonheid van bouwen en slopen aan den lijve te ondervinden. Dit jaar gaan we het iets anders doen. Nog steeds leiden de routes van Parfum de BoemBoem langs bouwputten, maar we voegen er een extra dimensie aan toe: het leven in de stad. De bouwstenen van een wereldstad verschijnen namelijk niet alleen in de vorm van beton en staal, maar ook in goede ideeën en menselijke gastvrijheid.

Kick off op 9 en 10 april
Parfum de BoemBoem start het seizoen op 9 en 10 april vanaf Plaza Mozaïque op het Schouwburgplein, het kolkend middelpunt van Motel Mozaïque. Vanaf hier leidt de route naar Central District, het snel transformerende gebied rondom het nieuwe Rotterdam Centraal. We bezoeken onder meer het Schieblock, waar we een kijkje nemen bij Fabrique Urbaines van ZUS Architecten. Ook bewonderen we de spectaculaire, 155 meter hoge hijskraan op de Conradstraat. Onderweg worden deelnemers verrast met kleine concertjes op onverwachte plekken. 
 
Meedoen?
De routes starten op 9 april om 11.30 en 14.30 uur en op 10 april om 11.30 uur vanaf het Schouwburgplein. Deelname kost 6 euro per persoon. Reserveren wordt aanbevolen en kan via 010-4652228 (alleen tijdens kantooruren) of via www.parfumdeboemboem.nl.

(Foto: Bas Czerwinski)