fbpx

Y.M.P.

Spokenword artiest, theatermaker & Rotterdamse ondernemer

Y.M.P is spokenword artiest en theatermaker. Geboren in Rotterdam Noord en getogen in Oost. Op 19-jarige leeftijd is hij verhuisd naar Rotterdam Zuid. Y.M.P zijn liefde voor Rotterdam is groot, met name Rotterdam Zuid.

“De Pleinweg en alles in omgeving van Zuidplein is echt mijn Barrio. Ik zie alles in zuid gebeuren, ik zie alle mooie parels en wil ook het mooie geluid van zuid laten horen. Dus niet zo’n succesverhaal wat hier op zuid is begonnen en uiteindelijk in het centrum zit, ik blijf precies hier. Er is ook een stukje hoop op Rotterdam Zuid nodig is. Bij zuid is het vaak dat alleen het negatieve in het nieuws komt.”

Favorieten
BIRD vind ik een fijne plek, en die cocktailbar bij het water, Noah vind ik tof. Zelf zit ik vaak op een bankje aan Charloisse Hoofd, dat is aan de kant van Zuid, aan de overkant zie je dan de studio van FunX. Als ik mijn hoofd leeg wil maken en even tot rust wil komen dan ga ik daarheen. Je ziet het water, je ziet de Erasmusbrug en de Willemsbrug, ik kom daar helemaal tot rust.” Y.M.P is niet alleen op Zuid te vinden. In Noord heeft hij ook leuke plekjes: ”Bij Angelo Betti eet ik het liefst een pizza salami, ik bestel altijd hetzelfde! En die biertjes die ze daar hebben, superflexie!”

Trots
”Ik omschrijf Rotterdam als een prachtige dame. Ik denk dat Rotterdam een vrouw is, omdat het een zorgzame stad is en als je kijkt naar onze cultuur, is Rotterdam is heel gastvrij. Hier wordt er voor elkaar gezorgd en we houden elkaar ook gewoon straight wanneer nodig, er is hier geen ruimte voor kapsones. Vooral ook de ruimte die Rotterdam nu ook biedt voor haar artiesten en creatieve ondernemers is tof. Als je kijkt wat verschillende soorten Rotterdamse kunstenaars allemaal aan het doen zijn met low-budget en gewoon een heleboel drive, dan denk ik bij mezelf van kijk, geen enkele stad kan concurreren met ons op dat gebied. Ik denk dat ik daarom ook wel trots ben op Rotterdam.”

Door Rotterdamse Ogen