fbpx

Winne

Rapper

Winne is geboren in Suriname en opgegroeid in Rotterdam West. Wij kennen Winne als rapper en sinds dit jaar is zijn gezicht vereeuwigd op een gebouw aan het Kruisplein. Wij vroegen Winne naar zijn wijk.

Winne - Open Rotterdam - Motel Mozaique

”Het Oude Westen, dit is mijn wijk. Dit is thuis voor mij. Het DNA van deze wijk zal je altijd in mijn muziek horen. Er is hier heel veel herkenning, geschiedenis en het is een multiculturele wijk. Ik geloof dat ik van alles een beetje ben doordat ik ben opgegroeid met mensen van verschillende nationaliteiten. Zo heb ik Turkse, Marokkaanse en Kaapverdiaanse vrienden, waarvan ik allemaal iets mee heb gekregen. Dit heeft een positieve invloed gehad op mijn ontwikkeling: ik krijg veel mee van verschillende culturen en kan mensen zo beter begrijpen. Deze wijk heeft de wereld mijn thuis gemaakt.”

Twee woorden
”Als ik Rotterdam in twee woorden zou moeten omschrijven zou ik rauw en puur zeggen. Dat rauwe heeft te maken met verschillende dingen, het zit hem ergens in de mentaliteit en dat het niet een gepolijste stad is. Het heeft hier en daar nog zijn oneffenheden en dat is fijn. Het contrast maakt dingen ook wel weer mooi.”

Veganistisch
Winne probeert sinds juni 2017 zoveel mogelijk dierlijke producten te mijden. Hier heeft hij ook zijn plekjes voor.
”Op de Kruiskade heb je De Kade, zij hebben allerlei veganistische alternatieven. Bij Spirit is er ook genoeg keus, daar kom ik regelmatig. Bij Warung Mini op de Witte de With kan ik nog steeds pitjel, baka bana of een saotosoep zonder ei en vlees eten. Ik ben niet super strikt, maar ik probeer bewuster te leven.”

Inspiratie
De platenzaak waar Winne onder andere zijn inspiratie heeft opgedaan bestaat nog steeds. ”Bij de Plaatboef kocht ik vroeger mijn cd’s, daar hadden ze ook tweedehands cd’s, dus daar heb ik heel veel inspiratie opgedaan. Ik liep altijd van de Plaatboef naar Velvet.”

Natuurlijk vroegen wij ook wat je absoluut niet mag missen.”ls iemand niet bekend is met Rotterdam mag die de Kruiskade echt niet missen. Als iemand het aan mij vraagt dan zeg ik: Kom maar in mijn wijk kijken.”

Door Rotterdamse Ogen