fbpx

Tim Sprenger

Tijdens een lezing bij ‘Dat wat we nog niet wisten’ maakte het MOMO-team kennis met Tim. Op deze avond vertelde Tim over zijn gender fluidity: hij voelt zich zowel man als vrouw. Het vertellen van zijn verhaal over zijn gender en zijn transitie van vrouw naar man voelt voor hem als een mooie vorm zelfreflectie, waarbij in het beste geval mensen met nieuwe inzichten naar huis gaan. Tim groeide op in Amsterdam en woont sinds twee jaar in Rotterdam. Welke plek hierna zijn thuishaven gaat worden staat nog open, wij zijn in ieder geval benieuwd naar zijn favoriete plekken in de Rotterdam:

Algemene favoriet: Sharp Sharp
Dit tentje is vegan en heeft echt geweldige taartjes die ik kan eten -ik eet al vijf jaar vegan én geen suiker meer-. Het is een mooie lichte plek, met veel planten en gezellige mensen. Sinds kort zit er ook een vegan lunchroom naast, glutenvrij en suikervrij. Er zijn steeds meer plekken waar je vegan kan eten, je krijgt er bijna keuzestress van!

Favoriete wijk: West
Ik heb een paar jaar in West gewoond, wat ik echt geweldig vond. Het schept toch een band als je er eenmaal hebt gewoond. Ook woonde ik een tijdje op Zuid, erg leuk. Als ik nu een woonplek zou moeten kiezen zou ik voor Noord gaan, dat ken ik nog niet zo goed.

Restaurant: Spirit
Voor eten vind ik Spirit heel fijn, ze hebben er erg lekker eten en heel veel keus. Het concept dat je opschept en het gewicht van je eten afrekent vind ik heel chill. Toko Trash in de Hofbogen is ook lekker, ze hebben nu een kaart waarbij je allemaal hapjes kunt mixen en matchen. Een beetje in tapas stijl, maar dan Caribisch.

Nachtleven: WORM
Uitgaan doe ik eigenlijk niet zo veel hier, meer in Amsterdam bij bijvoorbeeld Odessa. Wel heb ik een paar keer goede feesten gehad bij WORM: Genderbender queer. Dat waren echt de beste feesten ever.

Winkel: Rotterdam Bikes, Stek
Vlak nadat ik in West kwam wonen opende dit fietsenzaakje. Het loopt heel goed, het is er gezellig en je krijgt echt goede service. De plantenwinkel Stek vind ik ook heel leuk, maar heel gevaarlijk. Je hebt er een super divers aanbod aan planten en je kunt er helemaal los. De vrouwen die er werken geven je ook echt de tijd en goed advies. Tip: stel met jezelf vooraf een budget vast, haha!

 

 

Beste eigenschap van de stad:
Ik vind het heel fijn dat Rotterdam heel direct is. Je merkt het in de leuke onverwachte reacties die je krijgt: een complimentje tijdens het hardlopen of een leuke reactie als ik met mijn mascara en oorbellen door de supermarkt loop. Heel direct, maar ook heel hartelijk en warm.

Vind je inspiratie in de stad?
Ik vind de Erasmusbrug echt geweldig. Als ik erover heen fiets voel ik echt veel energie in mijn lijf, het gevoel dat ik over het water heen allemaal dingen kan loslaten. Ik hou echt van fietsen, ik scheur door de stad. Ik heb zelfs al twee keer mijn trappenas kapot gefietst. Mijn fietsenmaker vindt het geweldig. Verder vind ik het bij de Kruiskade heel mooi om te zien hoe daar, vooral in de zomer, echt op straat wordt geleefd. Het bruist.

Welke plekken wil je verder ontdekken?
Noord zou ik beter willen ontdekken. Als ik bijvoorbeeld hier bij Happy Earth Kitchen ben denk ik: nou dit straatje is eigenlijk heel leuk! Ik ken hier weinig mensen, dus kom er daardoor gewoon niet vaak. Verder zou ik ook vaker naar het (Kralingse) Bos willen, dat vind ik een hele fijne plek.

Ultieme tip:
Vergeet vooral geen taartje te halen bij Sharp Sharp. En mocht je naar de Fenix Food Factory willen, ga dan niet in het weekend. Zoek verder het water op en hou je ogen open voor al het groen in de stad: als je goed oplet is het hier fris, groen en levendig.

Wat vind je van MOMO’s thema LIQUID?
Ik ben heel benieuwd hoe divers het thema wordt opgevat. Zelf ervaar ik het leven als super vloeibaar, dus ik ben gewoon heel benieuwd en wil me vooral laten inspireren. Ik ben verder nog nooit geweest op het festival. In die zin voel ik me nieuw in Rotterdam, MOMO is een hele leuke manier om de stad beter te leren kennen.

*overal waar hij staat kan ook zij gelezen worden

 

Door Rotterdamse Ogen