fbpx

Sticks

Rapper

Sticks kennen wij als rapper van Opgezwolle en Fakkelbrigade. Vandaag de dag gaat hij door met Rico als Rico & Sticks. Hij is een rasechte Zwollenaar in hart en nieren zoals je ook in zijn teksten kan horen. Naast zijn liefde voor deze stad, heeft Sticks ook een band met Rotterdam. Harry interviewde Sticks daarover.

”Ik vind Rotterdam een hele fijne stad om te bezoeken en ook om op te treden. Het is natuurlijk ook een enorme hiphop-stad en het heeft ook een hiphop-vibe. Wij hebben ook veel met Winne opgetreden en vroeger met DuvelDuvel, veel Rotterdamse acts waar wij een verleden mee hebben. Maar los van de hiphop vind ik het gewoon heel tof om daar de Oude- en de Nieuwe Binnenweg, eigenlijk gewoon het hele centrum. Er hangt gewoon een hele goede en toffe sfeer met mooi winkelaanbod. Helemaal top! Ik hou van Rotterdam.”

Huis Sonneveld
”Huis Sonneveld is een gebouw waar ik erg van onder de indruk ben. Het huis heb ik ontdekt toen ik onderweg naar jou was om iets aan jou voor te dragen over het Depot Boijmans van Beuningen voor Parfum de BoemBoem. Ik ben erg fan van de architectuur van dat gebouw, ik ben nog niet binnen geweest. Het schijnt ook zo te zijn dat het helemaal is ingericht in de stijl van de jaren vijftig. Het is nog helemaal in originele inrichting van destijds. Dat gebouw wil ik nog wel graag apart bezoeken.”

Huis Sonneveld - Motel Mozaique

Territorium
De teksten van Rico & Sticks gaan veel over Zwolle, hierin noemt hij ook fysieke plekken. Als Harry daarnaar luistert heeft hij het gevoel dat hij een soort wandeling maakt door die stad, of je het nou kent of niet. Harry vroeg aan Sticks welke plekken hij zou beschrijven als hij een nummer over Rotterdam zou schrijven:
”Dat is lastig, want ik ken de straatnamen niet zo goed, maar de plekken die ik hiervoor noemde al. Maar weet je wat het ook is, daarvoor moet je ook de straatnamen kennen. Want als je Kruiskade zegt, denk je meteen aan Winne. Zeg je Lassuslaan of de Monteverdilaan, denk je meteen aan Rico & Sticks. Dat maakt het zo sterk. Ik denk niet dat ik een heel goed nummer zou kunnen schrijven over Rotterdam, dat laat ik helemaal aan Winne over. Dat is toch wel de man van Rotterdam.”

Tijdens het gesprek schiet er nog iets te binnen bij Sticks:
”Naast dat ik deze herinneringen van Rotterdam heb, heb ik ook één hele mooie herinnering aan de Kuip, dat is waar wij de KNVB beker finale met 5-1 wonnen tegen Ajax. Dat is ook nog een goeie herinnering aan Rotterdam,” vertelt trotse PEC Zwolle supporter Sticks met een grote smile.

Door Rotterdamse Ogen