fbpx

Stacii Samidin

Documentaire fotograaf

Stacii is geboren en getogen in Rotterdam Oost. Vandaag de dag reist hij de wereld rond als documentaire fotograaf en komt hij op de meest toffe plekken terecht. Als Rotterdammer neemt hij de stad altijd met zich mee. ”Rotterdam is voor mij loyaal en hiphop, niet alleen qua muziek maar ook de cultuur. De internationale cultuur niet alleen mensen maar ook de uitstraling van de stad.”

Stacii is het liefst op de Witte de Withstraat, hier kan hij alles doen, van eten en drinken tot winkelen en netwerken. ”Bij Bazar eet ik lekker, ik vind de lichtjes daar heel mooi en het is altijd gezellig. Ook eet ik graag bij Warung Mini, daar weet ik wat ik krijg de porties zijn meer dan genoeg en ik kan van alles en nog wat bestellen.”

Als je gezellig wat wilt drinken of een coffeeshop zoekt weet Stacii die ook wel te vinden. ”Ik vind het gezellig bij ‘t Zwarte schaap, en bij Coffeeshop Witte de With haal ik mijn wiet, dat is daarnaast. In diezelfde straat heb je ook een skatewinkel, RSI, daar koop ik wel eens kleding voor mijn zoontje. Je hebt daar ook leuke skate dingen. Verder is het ook fijn om in de zijstraatjes van de Witte de With te lopen. Dat lijkt net New York met al die graffiti op de muur.” Daarnaast komt Stacii graag op de West-Kruiskade en de Zwart Janstraat, ”daar waar er echt cultuur is, echt gewoon die oude plaatjes uit boeken, dat zie je daar.”

Door Rotterdamse Ogen