fbpx

Sean Schipper

Creative / music director & co-founder CHIPS

Sean Schipper heeft veel bekende eclectische evenementen Rotterdam opgezet en is daarnaast DJ. Deze creatieve duizendpoot is geboren in Delft en groeide voornamelijk op in Dordrecht en desondanks hij door heel Azië reist om te draaien is Sean een Rotterdammer in hart en nieren. 

“Ik ben niet geboren in Rotterdam, maar dit is toch zeker wel mijn stad, ik voel me een echte Rotterdammer. Ik heb altijd alles in Rotterdam gedaan, toen ik jong was ging ik vaak naar Feijenoord, zwom ik in Tropicana en had ik natuurlijk een abonnementje bij de dierentuin in Blijdorp.” Sean proeft een bepaalde sfeer in Rotterdam die hij in geen andere stad vindt. ”Er is mij gevraagd of ik CHIPS ook in andere steden wilde doen, zegt Sean, maar dat wil ik niet. CHIPS is een event dat je in Rotterdam moet meemaken, omdat je anders niet die rauwe Rotterdamse saus meekrijgt.”

Ontwikkeling
Volgens Sean is Rotterdam een stad die constant in ontwikkeling is. Hij geeft ons een voorbeeld waar dat goed te zien is: ”Het gebied rond het Industriegebouw was voorheen een saaie treurige bedoening, niemand wilde in dat pand zitten. Zelfs een Action mislukte hier. Het zag er krakkemikkig uit, maar nu staan mensen hier de hele week in de rij voor een paar pannekoeken van Jarmusch. Zo was er bij The Kip Gallery eerst geen kip te vinden, nu staan ze daar al vanaf een uur of 1 non stop kippetjes te draaien.”

Wat zijn nou echt de favo plekken van Sean? Daar heeft hij snel een antwoord op. ”Bij Old Scuola ga ik echt hard op de pizza met truffelkaas. Normaal eet ik gewoon een pizza met vlees, maar die pizza truffelkaas is er eentje van buitencategorie hoor, sjees.” Als de zon schijnt heeft Sean ook zijn plekjes.”De Aloha Bar is goud maar ook usual suspects als Bazar en soms gewoon lekker even bakkie op ’t terras bij Rotown.”

Door Rotterdamse Ogen