fbpx

Robin Scholten

Robin is floormanager bij koffiezaak en sociale onderneming Heilige Boontjes, dat zich inzet voor het re-integreren van jongeren die ver weg staan van de arbeidsmarkt. Ooit is ook Robin begonnen als deelnemer met een moeilijke periode achter de rug, nu uitgegroeid tot meester koffiebrander. Robin vervult zo een voorbeeldfunctie voor de jongeren bij Heilige Boontjes, die net als hij destijds een terugweg willen vinden. De geboren en getogen Rotterdammer groeide op in Spangen en Middelland en heeft nu de rust opgezocht in Capelle. Wij vroegen hem naar zijn favoriete plekjes in de stad:

Algemene favoriet: Heilige Boontjes
Nu is mijn favoriet Heilige Boontjes omdat ik hier mijn ziel en zaligheid in heb gestoken, net zoals alle anderen hier. Wat wij doen en wat dat betekent voor de stad is onvergetelijk en echt nodig. Voorheen was mijn favoriete plek de skatebaan op West-Blaak. Daar kwam iedereen bij elkaar: zwart, wit, dik, dun, klein groot, iedereen was welkom en dat was een mooie representatie van de stad.

Koffie: Heilige Boontjes
Niet alleen omdat de kwaliteit goed is, maar ook echt door de fijne ambiance eromheen en de service die we hebben.

Restaurant: Gauchos
Bij Gauchos heb je de beste biefstuk én een goede service. Het is een super chille plek, tot nu toe een van de beste plekken waar ik heb gegeten. Loetje heeft nu ook een nieuwe zaak op Blaak, daar wil ik nog naartoe.

Wijk: De Kuip, West
Ik vind het stukje rondom de Kuip leuk, als Feyenoordsupporter ben ik daar natuurlijk vaak. Verder hou ik van Rotterdam West, waar ik vandaan kom. Ook is het Museumpark in de zomer echt een aanrader. Verder de Beijerlandselaan, Spangen Middelland… Dat zijn allemaal mooie multiculturele plekken met genoeg kansen, alleen krijg die jongeren die niet altijd.

Beste eigenschap van de stad:
Niet lullen maar poetsen. Geen woorden maar daden. Er moet een stad zijn die echt direct is en dat zijn wij wel. Ik heb veel met de stad, het is voor mij de hoofdstad.

Welke plekken zou je verder willen ontdekken?
Iedereen leeft tegenwoordig bewust en groen. Ik zou wel wat meer willen (mee)doen met die hele hype. Omdat ik een vleeseter ben sta ik daar misschien nog minimaal voor open, dus daar kan ik wel wat meer mee doen. Zo maakte ik laatst tomatensoep met vegetarische balletjes voor de crew hier en niemand had door dat er vlees miste!

Vind je inspiratie in de stad?
Thuis Op Straat inspireert me. Ik heb er zelf gewerkt en mijn moeder werkt er op dit moment. TOS is ook een Rotterdams concept dat jongeren steunt, vooral op straat door middel van buitenactiviteiten. Ook muziek inspireert me, eigenlijk haal ik inspiratie uit alles waar talent in naar voren komt.

Ultieme tip:
Stap bij Centraal Station uit en loop langs Heilige Boontjes op de Market Mozaïque, voor je dagelijkse dosis culturele maatschappelijkheid en cafeïne. Daarna ga je door naar Gauchos om een goede bodem te leggen, waarna je ervoor zorgt dat het nachtleven weer terugkomt in Rotterdam. Er is genoeg te doen, ook een wedstrijdje Feijnenoord in de Kuip pakken is een aanrader. Daar krijg je zelfs als niet-Feijenoorder kippenvel van.

Waar ben jij te vinden tijdens MOMO?
Met Heilige Boontjes staan we dus op het Schouwburgplein op de Market Mozaïque, waar we voor geweldige koffie gaan zorgen. We blijven net zo lang staan tot het loopt. Zodra de mensen over gaan op wijn en bier, dan is onze plicht voldaan. Kom vooral langs!

Door Rotterdamse Ogen