fbpx

Ofra Beenen

Ofra is mede-oprichtster en programmeur van het nu bijna twee jaar bestaande online radiostation Operator. Het Rotterdamse radiostation is mede geïnspireerd op NTS in Londen en de Amsterdamse Red Light Radio. Ofra groeide op in Dordrecht en studeerde Kunst & Economie op de HKU, om vervolgens door een stage bij Motel Mozaïque de Rotterdamse muziekwereld in te duiken. Harry (Hamelink, artistiek directeur MOMO) noemt zij naar eigen zeggen zelfs haar leermeester. Na veertien jaar in Rotterdam te wonen en actief te zijn in de muziekscene als programmeur bij en DJ, is zij niet meer uit de stad weg te slaan. Heel benieuwd zijn wij naar haar favoriete plekken:

Algemene favoriet: Schieblock, Operator, MONO, BAR
Het gebied rondom het Schieblock is een hele interessante en creatieve broedplaats geworden. Als ik hier aan het draaien ben geniet ik dan ook van het bijzondere uitzicht. Ik ben hier graag én BAR zit hier, wat een beetje mijn tweede huis is geworden. MONO vind ik ook een toffe plek, met een fantastische programmering. Daarnaast ben ik gek op Katendrecht. Niet eens bij de terrassen, maar juist bij het water kan je heel lekker zitten en over het water uitkijken. Dat vind ik een hele fijne plek.

Wijk: Rotterdam-West
Ik woon in de Provenierswijk en de Provenierssingel vind ik heerlijk. Heel lang woonde ik in Rotterdam-West en dat vond ik qua sfeer eigenlijk fijner, omdat deze buurt een goede afspiegeling is van de stad. Ik mis dat wel een beetje op de Provenierssingel, hier is het heel braaf. Langzaam komen de Rotterdamse contrasten hier wel terug en dat vind ik heel mooi.

Koffie: Cafe Booon en Op Het Dak
Het zit bij mij op de hoek en het is een heel fijn plekje. Op Het Dak trouwens ook, die heeft hele goede koffie.

Restaurant: Kruiskade en Burgertrut
Ik hou wel van de traditionele Chinees op de Kruiskade. Ik ben vegetariër, dus ik moet wel zoeken naar goede hapjes. Daarnaast hou ik heel erg van ramen en Thais eten, daar heb je er genoeg van in Rotterdam. Ook vind ik de Burgertrut heel lekker, ik ben vooral fan van de veganistische kapsalon.

Nachtleven: KINO, BAR, WORM
Kino vind ik een fijne plek met goede films en een toffe sfeer. In BAR en MONO ben ik ook te vinden, dat is waar ik het meest draai als ik in Rotterdam dj. WORM vind ik daarnaast een hele bijzondere plek om concerten te zien.

 

 

Rotterdam is…
Rotterdam vind ik de stad van contrasten, wat je terugziet in de architectuur, de mensen, in alles. Zo kom je bijvoorbeeld in een hele nette wijk, met sociale huurwoningen aan de achterkant. Ik vind het prachtig dat dat zo samen kan en het allemaal met elkaar mixt. Ook de mentaliteit ‘niet lullen maar poetsen’ vind ik heel interessant, want ik ben zelf nogal twijfelachtig. Ik kan zo elke dag nog van de Rotterdammers leren.

Vind je inspiratie in de stad?
Zeker. Vooral als ik hier programma maak en zie wat voor talent er rondloopt in Rotterdam. Als ik die artiesten bezig zie die ik bij Operator boek, heb ik weer extra zin in mijn eigen shows. Ik ben daarnaast veel omringd door talentvolle leuke mensen die mij constant inspireren. We creëren samen mooie dingen!

Welke plekken wil je nog verder ontdekken?
Ik zou wel meer naar Pink Pank willen voor de optredens van interessante bandjes. Ook ben ik heel benieuwd naar hoe MONO zich gaat ontwikkelen qua programma het komende jaar. Verder zou ik meer van Zuid willen ontdekken. Roffa Mon Amour heeft daar vorig jaar voor het eerst in het Drijvend Paviljoen geprogrammeerd, wat echt fantastisch was. Juist door dit soort initiatieven word ik nog steeds verrast door Rotterdam.

Ultieme tip:
Als oud Motel Mozaïquer zeg ik altijd: probeer zoveel mogelijk uit en kijk vooral ook naar de gidsentochten. Ik heb Rotterdam echt door die tochten leren kennen, want ook als Rotterdammer word je meegenomen naar plekken die je écht nog niet kent.

Waar ben je te vinden tijdens MOMO?
Ik ben heel nieuwsgierig naar Klaus Johann Grobe, Audiobooks en Helado Negro. Ook wil ik gewoon weer lekker springen bij Cocaine Piss. Fontaines D.C. heb ik op Eurosonic Noorderslag gezien en dat vond ik heel interessant. Dit jaar gaan we ook zelf wat op MOMO doen: we gaan als het goed is vanuit een kas op het Schouwburgplein radio maken. Kom dus vooral kijken!

Door Rotterdamse Ogen