fbpx

Nina Draaijers

Nina is directeur bij stichting Live @ BIRD en organiseert het live-programma in BIRD. Daarnaast is ze actief bij andere Rotterdamse initiatieven, zoals Stichting de Loodsen, Stichting Pleinbioscoop en de Rotterdamse Dakendagen. De geboren en getogen Rotterdammer is geboren op het Noordereiland, groeide op in Oost-Rotterdam en heeft zich uiteindelijk gevestigd in Blijdorp. Wij zijn heel benieuwd naar haar favoriete plekken in de stad.

Algemene favoriet: BUN
Ik eet veel broodjes bij BUN, dat is een heel leuk zaakje in Blijdorp. Bijna ieder weekend ben ik met mijn vriendengroep daar te vinden, zeker na een avondje uit. Je hebt er lekkere belegde broodjes: veel te groot en veel te veel, wat met een kater altijd fijn is.

Wijk: Blijdorp
Blijdorp is op dit moment mijn favoriete wijk, ik woon er met veel plezier. Ook het bijbehorende Vroesenpark is fijn. Zeker als het wat slechter weer is en er niemand in het park is, kan ik er heel lekker wandelen en frisbeeën met mijn hond.

Koffie Thee: Man Met Bril, Lokaal, Coppi
Als een van de weinige mensen in de stad drink ik dus geen koffie. Ik vind Man Met Bril en Coppi heel leuk om naar toe te gaan. Broeinest in het ZOHO gebouw heeft hele lekker thee van Tea By Numbers. Ook in Lokaal zitten mijn team en ik vaak, omdat het heel dichtbij BIRD is. Eigenlijk zijn al deze plekken uit praktisch oogpunt bij ons bekend geworden. Vervolgens blijken het gewoon leuke plekjes, dus blijven we ernaartoe teruggaan.

Restaurant: Zinc, Héroine
Ik probeer vaak nieuwe dingen af te wisselen met restaurants die ik al ken. Zo ben ik laatst naar Héroine geweest, wat ik erg bijzonder vond. Het was een hele ervaring, heel fancy en echt heel lekker. Daarnaast eet ik vaak bij Zinc in de Veerhaven. En BIRD niet te vergeten, zij hebben ook een erg lekker restaurant. Aloha Bar is tot slot een plek die ik heel mooi vind.

Nachtleven: Buurtkroegen vs. clubs
Juist de combinatie van kroegjes en feesten vind ik leuk. Naast BIRD ben ik meestal te vinden bij buurtkroegen zoals Le Nord en Café Walenburg. Het is leuk om dat af te wisselen met feestjes en festivals zoals Confetti Club of de Geheime Tuin, die eenmalig iets organiseren. Hierna eindigen we dan af een toe dan nog wel eens in Vibes of Café Bonaparte.

Beste eigenschap van de stad:
De stad is constant in ontwikkeling en daardoor valt er altijd wat nieuws te ontdekken. Dat het altijd een bouwput is vind ik daarom ook juist mooi. Er ontstaan op deze manier namelijk weer nieuwe bijzondere plekken, Harry (Hamelink, artistiek directeur MOMO) weet hier ook altijd wat tofs mee te doen. Plekken zoals de Keilewerf krijgen zo bijvoorbeeld weer aandacht. Dat is denk ik wel de kracht van Rotterdam: constant vernieuwend.

Welke plekken wil je verder ontdekken?
De Keilewerf vind ik heel leuk. Alhoewel het als ver weg voelt is het zeker de fietstocht waard. Denk bijvoorbeeld aan het Keilecafé. In dat gebied ontstaan nu zoveel nieuwe plekken, daar ben ik dus wel heel benieuwd naar. De concertreeks van MOMO bij o.a. de Weelde is hier een mooi voorbeeld van.

Heb je plekken die je inspireren?
Wat ik een fijn moment op de dag vond was wanneer ik vanaf Blijdorp naar ons oude kantoor op de Gouvernestraat liep via de fietstunnel van CS. Er stond daar altijd een meneer saxofoon te spelen. In de tunnel was dat heel mooi, hoe dichterbij je kwam hoe meer je hoorde. Het was een hele fijne manier om de dag te beginnen. Inspiratie zou ik het niet persé noemen, maar het is wel een mooie plek waar je rust in vindt.

Waar ben jij te vinden tijdens MOMO?
Qua locatie vind ik Arminius altijd bijzonder. Het maakt me niet eens zoveel uit wat er speelt, alles is daar eigenlijk mooi om te zien. Verder vraag ik altijd een week voor het festival tips aan Guido (van Dieren, programmeur MOMO en BIRD), die komt altijd met mooie aanraders. Verder ben ik benieuwd naar wat er uit het LIQUID thema gaat komen. MOMO bedenkt altijd leuke dingen, dus ik verwacht er wel wat goeds van!

Door Rotterdamse Ogen