fbpx

Nico Musebrink

Nico is artistiek manager bij Rotterdam Pride. Daarnaast heeft hij als productieleider gewerkt bij WArd/waRD – Ann Van en Broek, die tijdens MOMO19 met de nieuwe voorstelling Zooming In on Loss in première gaat. De van oorsprong Duitse Nico kwam zes jaar geleden naar Rotterdam om dans te studeren. Daarnaast ontstond bij Nico een andere passie: produceren. Zijn stage als productieassistent bij MOMO is volgens hem het startpunt geweest en daar kunnen wij natuurlijk alleen maar trots op zijn. Op dit moment woont Nico in hartje centrum Rotterdam en wij zijn benieuwd naar zijn favoriete plekken in de stad.

Algemene favoriet: Theater Rotterdam
Theater Rotterdam is een beetje de geboorte geweest van mijn Rotterdamse leven. Het produceren is hier namelijk voor mij begonnen, via MOMO. Naast de mooie diverse programmering hier bij Theater Rotterdam gaat het mij ook echt om alle mensen die hier werken en de mensen die je hier tegenkomt. Iedereen komt hier bij elkaar en dat vind ik supertof . Nu woon ik ernaast, dus het is echt mijn plek geworden de afgelopen jaren.
Bekijk wat er in Theater Rotterdam speelt tijdens MOMO19.

Wijk: Kralingen en Katendrecht
Rotterdam is natuurlijk heel groot, dus ik splits het tussen zomer en winter. In de zomer ga ik vaak fietsend naar Kralingen, waar ik uren kan zitten met vrienden. In de winter ga ik meer naar Katendrecht, waar je een prachtig uitzicht hebt over Rotterdam.

Koffie: DeKoffiebar
In de Karel Doormanstraat heb je DeKoffiebar. Ze hebben voor mij de beste koffie én ze zijn heel gezellig. Daarnaast hebben ze de regenboogvlag in hun raam en steunen ze alles wat wij met Pride doen, dat is ook leuk natuurlijk.

Restaurant: Flower Burger
Dit is de leukste nieuw plek voor mij. Het ziet er heel leuk uit, met allemaal quotes aan de muur en natuurlijk de gekleurde burgers. Voor drankjes ga ik heel vaak naar de Ferry, waar echt van alles gebeurt. Van borrels tot feestjes, graffiti aan de muur en lekker Mexicaans eten. Als je er nooit geweest bent moet je er echt een keer gaan kijken.

Nachtleven: BAR, Perron
Er zijn zóveel plekken, maar ik kies BAR. Ook in het nu heropende Perron ben ik heel vaak geweest. Toen ik naar Rotterdam verhuisde was dit echt mijn plek. Het werd me aangeraden en sindsdien was ik er bijna elk weekend te vinden. Nu ben ik meer te vinden bij feestjes zoals Herr Zimmerman. De muziek is bij dit soort feesten niet persé waar het om het draait, het zijn meer de open-minded mensen die het voor mij een tof feestje maken.

Beste eigenschap van Rotterdam:
Ik vind het tof aan Rotterdam dat er van alles tegelijk gebeurt. Na zes jaar ga ik dus soms nog echt op ontdekkingstocht om dingen te vinden, omdat niet alles in your face aanwezig is. Ook vind ik het mooi dat het zo’n diverse stad is: of het nu je geaardheid, gender of culturele afkomst is, alles komt bij elkaar in een soort grote soep.

Welke plekken wil je nog verder ontdekken?
Al heel lang wil ik naar het Maastheater. Op de een of andere manier ben ik daar nog niet aan toegekomen, terwijl ze hele mooie voorstellingen hebben. Ook zou ik een keer het Zwaanshals willen ontdekken, toen ik studeerde werd me dat aangeraden.

Ultieme tip:
Ik zou een slechte programmeur zijn als ik niet zou zeggen: ga naar Rotterdam Pride! Ook denk ik dat je Zuid niet mag missen, met de Afrikaanderbuurt en natuurlijk Katendrecht met de Fenix Food Factory en Hotel New York. Als je nog nooit in Rotterdam bent geweest zou ik daar beginnen.

Waar ben je te vinden tijdens MOMO?
Allereerst vind ik het LIQUID-thema dit jaar heel mooi, het past zo erg bij wat ik doe en wat er gebeurt in de stad. Ik vind het vooral mooi dat MOMO met deze boodschap van diversiteit en inclusiviteit een nieuw publiek bereikt, wat enorm belangrijk is voor onze samenleving. Tijdens het festival ga ik sowieso naar Zooming in on Loss van Ann Van den Broek. Ik werkte mee aan de productie en creatie en het is écht een aanrader. Daarnaast kijk ik heel erg uit naar LIJF van 155 en Anne-Fay.

 

Door Rotterdamse Ogen