fbpx

Mink

Muzikant

Mink kennen we als Winterdagen, een ras Rotterdammer geboren en getogen in het hartje van Rotterdam. Mink vindt het heerlijk om random een toko binnen te lopen en iets te eten, of gewoon om een beetje te kijken. ”Op de Kruiskade en Middellandstraat loop ik overal gewoon naar binnen bij verschillende soorten winkeltjes, bij de bakker, koffietentjes. Elke tent daar word gerund door iemand van een andere culturele achtergrond en dat vind ik gezellig, dat is Rotterdam.”

Een favoriet van Mink is Espresso Dates in de Middellandstraat. ”Espresso Dates is mijn lievelings koffietentje, de meiden die dat samen doen vind ik echt helden. Het zijn jonge meiden die samen zo’n super open koffiezaak hebben opgezet, waar de sfeer echt gezellig is. Het is zoveel beter dan overal elders, dat hebben ze echt goed gedaan. Zij zijn ook actief in de buurt, je ziet vaak dat zij meehelpen met organiseren van buurtactiviteiten.”

Mink wandelt vaak vanaf het Wilhelminaplein langs de Kop van Zuid over de ”Hoerenloper” naar Katendrecht waar naast Kopi Soesoe, in de Fenix Food Factory ook de Kaapse Brouwers te vinden zijn. Hier drinkt hij graag de Kaapse Karel. ”Ik zeg altijd tegen vrienden van mij die niet uit Rotterdam komen, zeker met lekker weer, dat ze naar Katendrecht moeten gaan. Uitstappen bij Wilhelminaplein en dan over de Kop van Zuid slenteren langs al die gebouwen. Echt een aanrader.”

Rotown
Ook is hij vaak bij Rotown te vinden, waar hij werkt. Wat hij kenmerkend aan Rotown vind? ”In en om Rotown is bijna altijd wel wat te doen, je kunt er gewoon wat eten of drinken, maar zijn ook veel feestjes en concerten. Zo organiseert Rotown concerten in Rotown zelf, maar ook een hoop op andere locaties in Rotterdam. Ik vind het ook heel mooi om de transformatie van café-setting naar concertzaal te zien, het is best uniek dat het café van Rotown en de concertzaal dezelfde ruimte zijn.”

Op de Lijnbaan of in de Koopgoot zal je me niet zo snel tegenkomen. ”Het winkelcentrum vind ik echt superlelijk, daar kom ik niet zo vaak. De Koopgoot en de Lijnbaan, dat vind ik echt zo’n treurige bedoening, dan loop ik liever een rondje op de Middelland of Kruiskade of ga ik bijvoorbeeld naar Katendrecht een kopje koffie drinken.”

 

Door Rotterdamse Ogen