fbpx

Mark Bolk

Fotograaf

Mark is een geboren Rotterdammer, hij is portretfotograaf. Daarnaast fotografeert hij op feesten en festivals. Hij is opgegroeid in Noord en West. In zijn foto’s is vooral zijn liefde voor Rotterdam West te zien en daar is hij dan ook vaak te vinden.

”Ik ben voornamelijk in West opgegroeid, daar zat ik ook op school. Juist omdat ik op meerdere plekken in Rotterdam kwam merkte ik ook wel stiekem het verlangen dat ik weer terug wilde naar West, de openheid die er heerst en vooral ook het multiculturele gedeelte: wanneer je daar over straat loopt, word je vriendelijk gegroet door mensen, ook al ken je ze niet.”

Inspiratie
”De plekken die mij het meest inspireren om foto’s te maken zijn de Kruiskade en de 1e Middellandstraat. Eigenlijk heel dat stuk, omdat dat je daar echt allemaal verschillende nationaliteiten hebt. Soms fotografeer ik mensen niet eens omdat ze er tof uit zien, maar omdat ik gewoon benieuwd ben naar hun verhaal. Nadat de foto is gemaakt ontstaat er altijd wel een praatje en soms hoor ik dan echt heel toffe verhalen.”

Ook voor lekker eten heeft Mark ook zijn adresjes die hij graag wil delen. ”Ik eet wel vaak buiten de deur in verband met mijn werk. Ik heb voor elk gerecht een ander zaakje, ik hou heel erg van soato soep. Ik haal dat dan bij Warung Melati. Daar eet ik echt saoto soep van een heel ander level, dat is echt mijn favoriete plek. Neem wel cash mee, want je kan hier niet pinnen. Op de Middelandstraat bij Akko haal ik het beste broodje kip kerrie en bij Warung Mini haal ik weer een broodje rundvlees.”

Live
”Ik vind het de laatste tijd tof om de live optredens te zien in BIRD. Ik vind dat BIRD een relaxte vibe heeft. Biergarten is ook gezellig, daar heb je in de zomer ook soms live optredens en hier kan je ook makkelijk mensen ontmoeten. Het gebied achter Schieblock is echt de moeite waard om te checken.”

Door Rotterdamse Ogen