fbpx

Jordy Dijkshoorn

De Likt

Jordy is geboren in Vlaardingen. Hij besloot om te gaan studeren aan de popacademie en is daarom naar Rotterdam verhuisd, naar Crooswijk. Vandaag de dag woont de frontman van De Likt lekker op zijn bootje in Delfshaven. 

Van herrie naar rust
”In Crooswijk had je verschillende nationaliteiten, je had de tropische winkeltjes en de wasserettes en ik dacht dat dat op een of andere manier wel goed voor me zou zijn om die stap te maken. De reden waarom ik op een bootje ben gaan wonen is omdat ik dan in het centrum woon en toch nog een stukje rust heb. Delfshaven, en zeker dat Historisch Delfhaven, heeft leuke oude cafétjes zoals Café Aan Zet en De Grootste Slok. Het is echt een stuk knusser, een beetje oude romantiek. Delfshaven heeft nog niet die hippe koffiebarretjes zoals je die in Noord hebt, alles is hier lekker door elkaar en authentiek.”

Op sleeptouw
”In Rotterdam heb ik verschillende cafétjes en discotheken leren kennen, samen met mijn neef. Hij nam mij mee op sleeptouw. Ik ging dan naar Perron en Toffler of even gezellig zitten bij Hostel Room. Ook het Westelijk Handelsterrein vind ik leuk met allemaal cafétjes en als de zon schijnt vind ik het terras van Wunderbar heel fijn om te zitten. Dat kelderraampje waar de serveerster haar drankjes ophaalt, dat vind ik leuk.”

Jordy houdt vooral van bandjes kijken en de dingen die buiten gebeuren met het zonnetje erbij: ”De dingen die buiten zijn vind ik heel mooi, ik vind bandjes kijken in de open lucht echt heel leuk. Gewoon dat ik dan ook twintig meter verder kan lopen en daar weer een ander bandje speelt. Lekker door de stad lopen en dat er overal wel wat gebeurt. Motel Mozaïque heeft dat ook natuurlijk. Alles wordt helemaal omgebouwd, van de Schouwburg tot de Paradijskerk en Rotown. Het centrum zit lekker vol en iedereen komt voor het zelfde: de muziek.”

Door Rotterdamse Ogen