fbpx

Ferdinand Berghuijs

Ferdinand is eigenaar van Yogaground, dé down to earth yogastudio op het Weena. Drie jaar draait de studio al op volle toeren, met ruim veertig lessen per week. Ferdinand kwam voor zijn studie interieurarchitectuur naar Rotterdam, wat je duidelijk terugziet in de strakke inrichting van de studio. Van een hobby maakte Ferdinand vervolgens zijn werk, met Yogaground als gevolg. Twintig jaar mag Ferdinand zich nu al Rotterdammer noemen en wij zijn heel benieuwd naar zijn favoriete plekken in de stad.

MOMO heeft dit jaar een mooie actie met Yogaground: tijdens het festival kan je via deze link een les met korting boeken, voor een quick fix tussen de optredens door.

Algemene favoriet: Kruiskade
Als ik één favoriet zou moeten kiezen is het de Kruiskade. Ik ga hier het liefst heen voor een lekkere saoto-soep. Daarnaast ben ik altijd te vinden bij Yogaground, maar dat is meer werk voor mij.

Koffie: Harvest Coffee Brewers
De mensen zijn fijn, het eten is lekker en het terras is geweldig bij het water. Je zit er de hele dag in de zon en je hebt er goede koffie. Ook bij Booon zit ik graag in de zon met een krantje en in het weekend met een cannoli.

Restaurant: Zinc, La Pizza
Zinc bestaat al heel lang en dat is nog steeds mijn favoriet, het hoort gewoon in Rotterdam. Ze gaan niet mee met die hele trendy golf, maar ze blijven gewoon wat ze zijn: goede ingrediënten, gezelligheid en goede Franse wijn. Ook ben ik gek op La Pizza, lekker ongedwongen Italiaans eten.

Nachtleven: Piek
Piek is een heel klein barretje met lekkere bieren. Niet te ingewikkeld: de vaste stamgasten maken de kroeg wat het is. Bij Biergarten is het ook heel lekker om ’s zomers buiten te zitten.

Wijk: Rotterdam-West
Ik woon vlakbij het station, maar eigenlijk vind ik West wel leuker. Daar is meer te doen en daar borrelt wat, daar gebeurt wat.

Onontdekte parel: FOK.
Dit gebied rond de Coolhaven is een plek met veel jongeren, met nog weinig van dit soort leuke plekjes. FOK. is nu een koffiebar maar wordt uiteindelijk een wijnbar, perfect in de zon. Als je niet in het centrum wilt zitten en juist nieuwe dingen wil ontdekken is dit een leuk gedeelte van Rotterdam om te ontdekken.

Beste eigenschap van de stad:
Het leuke aan Rotterdam vind ik dat het een moeilijke stad is om te begrijpen. Het is niet zo dat je hier komt en alles hapklaar voor je ligt, je moet opzoek naar de pareltjes. Daarnaast vind ik de contrasten heel tof, van wonen-werken, oud-jong en oude-nieuwe architectuur.

Vind je inspiratie in de stad?
Ondanks dat het een toeristenplek is vind ik het heel tof om in en rondom de Kubuswoningen te staan. Het is jammer hoe het er nu uitziet, maar het heeft mooie stijlkenmerken van een trapleuning tot een deurbel. Ondanks de smoezeligheid vind ik dit een inspirerende plek, daar gaat mijn interieur- en architectuurhart wel van kloppen.

Welke plekken wil je nog verder ontdekken?
Ik zou vaker bij het Afrikaanderplein willen komen. Als student kwam ik er vaak voor de markt, nu met Yogaground heb ik daar minder vaak te tijd voor helaas.

Ultieme tip:
Pak de fiets! Dat is echt de manier om Rotterdam te verkennen. Ik zou tijdens MOMO ook vooral blijven slapen in Rotterdam, er zijn hele toffe hostels en hotels te vinden.

Waar ben je te vinden tijdens MOMO?
Als er programmering is op een dak, dan ben ik daar te vinden. Juist die gekke locaties spreken mij altijd aan. Ook zal ik te vinden zijn bij de Performance Bar.

Tip van de redactie: The Performance Bar Morning Rave

Door Rotterdamse Ogen