Evita de Roode

Young Stage

Evita is geboren in Zeeland en daarna verhuist naar Krimpen aan den IJssel. Op 21 jarige leeftijd is zij na haar studie in Rotterdam komen wonen. Nu werkt zij bij SKVR en leid zij daarnaast losse projecten. Wat zij tof vind aan de stad?

”De mensen in Rotterdam zijn heel down to earth, de stad is op een bepaalde manier ook wel nuchter, hier kun je vanuit het niets iets heel moois opbouwen, dan heb ik het over evenementen die hier neergezet worden. Motel Mozaique is daar een goed voorbeeld van. In 2001 is het voor het eerst georganiseerd, toen was ik er vrijwilliger. Dat zo’n idee, nu 17 jaar later nog steeds bestaat. Dat vind ik heel bijzonder, zeker als het ook de kans krijgt om zich te ontwikkelen tot wat het nu is”

”Rotterdam Noord vind ik een fijne wijk, hier is er een natuurlijk verloop van verschillende culturen die met elkaar gemixt zijn ontstaan. Als je de Zwartjanstraat op loopt is het super multicultureel en dat blijft ook zo. De Zwaanshals is dan misschien wel voor een deel project ontwikkeling en er word wel gestimuleerd dat er jonge nieuwe ondernemers komen, maar de plaatselijke Turkse bakker zit er ook nog steeds, die word niet weggedrukt, dat vind ik zo mooi aan Noord.”

In het Oude Noorden heeft Evita ook een aantal leuke shoptips en vind zij het zeker de moeite waard als je de winkeltjes op de Zwaanshals bezoekt. ”Op de Zwaanshals is er een winkeltje die van die jaren 60 stijl vintage heeft, Lily Scarlet en Margotje Vintage, dat is een jonge onderneemster die heel veel heeft met vintage. Isis Inc is ook een hele leuke. Zij is een bekende styliste”.

Door Rotterdamse Ogen