fbpx

Evita de Roode

Young Stage

Evita is geboren in Zeeland en daarna verhuisd naar Krimpen aan den IJssel. Op 21-jarige leeftijd is zij na haar studie in Rotterdam komen wonen. Nu werkt zij bij SKVR en leidt zij daarnaast losse projecten. Wij vroegen naar haar Rotterdamtips.

”De mensen in Rotterdam zijn heel down to earth, de stad is op een bepaalde manier nuchter. Je kunt hier vanuit het niets iets heel moois opbouwen, dan heb ik het vooral over evenementen die hier neergezet worden. Motel Mozaïque is daar een goed voorbeeld van. In 2001 is het voor het eerst georganiseerd, toen was ik er vrijwilliger. Dat zo’n idee nu 17 jaar later nog steeds bestaat vind ik heel bijzonder, zeker als het ook de kans krijgt om zich te ontwikkelen tot wat het nu is.”

Noord
”Rotterdam Noord vind ik een fijne wijk, hier is er een natuurlijk verloop van verschillende culturen die met elkaar gemixt zijn. Als je de Zwartjanstraat op loopt is het super multicultureel en dat blijft ook zo. De Zwaanshals is dan misschien wel voor een deel projectontwikkeling met een opkomst van veel nieuwe ondernemers, maar de plaatselijke Turkse bakker zit er ook nog steeds, die wordt niet weggedrukt. Dat vind ik zo mooi aan Noord.”

In het Oude Noorden heeft Evita ook een aantal leuke shoptips, zij vindt het zeker de moeite waard als je de winkeltjes op de Zwaanshals bezoekt. ”Op de Zwaanshals is er een winkeltje die van die jaren zestig-stijl vintage heeft, Lily Scarlet en Margotje Vintage, dat is een jonge onderneemster die heel veel heeft met vintage. Isis Inc is ook een hele leuke. Zij is een bekende styliste.”

Door Rotterdamse Ogen