fbpx

Elijah Waters

Yannick, a.k.a. Elijah Waters is muzikant, songwriter en mocht zich vorig jaar de winnaar van MOMO’s open call noemen. Hiermee organiseerde hij een succesvol skateboarding event met livemuziek, live art en een expositie, allemaal in het Groothandelsgebouw. Op dit moment schrijft hij nummers en is hij druk bezig met nieuwe muziekprojecten, zoals zijn EP die er bijna aan komt. Elijah is een geboren en getogen Rotterdammer: geboren op de Mathenesserlaan en opgegroeid in zowel Rotterdam West als Noord. Wij zijn heel benieuwd naar zijn favoriete plekjes.

Algemene favoriet: Skatepark Westblaak
Toen ik elf jaar was begon ik met skaten waardoor ik elke dag buiten in de stad te vinden was. Dat heeft mij veel meegebracht van Rotterdam. Alle verschillende mensen, verschillende invloeden: op het skatepark op Westblaak leerde ik dit allemaal kennen.

Wijk: Rotterdam-West
Ik ben geboren in West en heb er heel lang nog gewoond, maar op dit moment woon ik in Noord. Noord vind ik prima en rustig, maar in West is het gezelliger. Je hebt er alles, het is er bruisend en dicht bij de stad met mooie straten en overal de winkels die wil. Noord is echt een ander gedeelte van de stad, een soort Canada. Ik heb hier al een jaar mijn fiets voor de deur staan zonder slot en niemand neemt hem mee. In West was dat wel anders.

Koffie: Heilige Boontjes
Als ik ergens ga zitten om koffie te drinken vind het bij Heilige Boontjes heel leuk. Ik vind het hele idee erachter tof én het is er gezellig. Als ik een meeting heb ga ik eerder naar NRC.

Restaurant: Little Italy
De beste zaak van Rotterdam -qua fast food- vind ik Little Italy. Het is open tot 17:00 uur en je hebt er de beste pizza margherita voor €4. Het is echt de beste margherita die je ooit zal eten. Het is een soort Italiaanse supermarkt en toko waar je niet kan zitten, maar je kan er heel lekker zitten aan het water.

Shop: Skatestore Sevenply, Episode, Zaagmolenstraat

Nachtleven: Biergarten
Ik vind uitgaan heel lastig, vaak chill ik gewoon thuis of in de studio. Ik ben wel eens bij de Witte Aap, het Zwarte Schaap en Rotown, maar Biergarten vind ik het leukst. Vroeger was ik ook veel te vinden in BAR.

Beste eigenschap van de stad:
Aan de ene kant is de stad nuchter en hard, maar tegelijkertijd warm. Mensen die niet van hier komen worden omarmd. Van buiten lijkt het misschien voor veel mensen niet zo, maar dat valt erg mee. Je hoeft niet eens in de Rotterdamse scene te zitten, dat is een illusie. Al ben ik thuis, ook dan ben ik deel van de stad. Je hoeft daarvoor niet altijd out there te zijn.

Vind je inspiratie in de stad?
Ik word niet bewust geïnspireerd door Rotterdam. Wel denk ik dat de stad mij gevormd heeft als persoon, dus dan indirect ook wel mijn muziek. Er hangt iets hier, maar ik kan er niet goed mijn vinger op leggen. Het ligt niet aan concrete plekken, meer aan de sfeer.

Welke plekken wil je nog verder ontdekken?
Ik ben nooit op Katendrecht, volgens mij is dat wel de moeite waard.

Ultieme tip:
Ik zou de markt tippen op de Binnenrotte. Dan zou ik aanraden om door heel de markt te lopen en erna door te gaan naar Little Italy, om daar pizza aan het water te eten.

Waar ben je te vinden tijdens MOMO?
Sowieso bij Rimon en HUNNA. Rimon maakt hele goede muziek en ik support HUNNA, dat is echt een gezellig en leuk feestje. Ik ben ook te vinden bij Winne natuurlijk, hij is een legend.

Elijah Waters is tijdens Motel Mozaïque te zien tijdens MOMO19 Night x HUNNA

 

 

Door Rotterdamse Ogen