fbpx

Eli Oscar Awad

Eli is muzikant en vormt het front van de band Bear Valour, die op deze editie van MOMO een speciale live performance geeft. Eli is naar eigen zeggen “onder de rook van Rotterdam” geboren in Vlaardingen, maar verhuisde na de middelbare school naar Rotterdam om vervolgens nooit meer weg te gaan. Na een tijdje op Zuid gewoond te hebben is Kralingen-Crooswijk nu de nieuwe thuishaven. We vroegen Eli om tips voor de festivalgangers.

Algemene favoriet: Lilith
Niet alleen omdat ik er werk, maar omdat het een plek waar ruimte is voor iedereen om te zijn wie die is. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is niet altijd zo. Ik werk hier parttime en het is echt een beetje een familie. Geen managers, geen hiërarchie, echt een hilarisch clubje idioten. Én ze hebben goed eten.

Wijk: Oude Noorden
Ik woon hier dichtbij, net zoals goede vrienden van mij. Vaak als ik wakker ben en ik ergens koffie wil drinken ga ik daarheen, of naar Hopper Noord of Bertmans. In die straat heb je ook “Jouw Marktkraam,” echt hilarisch. Het is een soort rommelmarkt waar iedereen een kraam kan huren, heel leuk om doorheen te lopen als je net hebt geluncht.

Koffie: Lilith en Hopper Noord
Het ligt er natuurlijk ook aan wie er aan de bar staat… Daarnaast vind ik onze huisblend heel lekker, maar misschien ook omdat ik er aan gewend ben. Hopper Noord is trouwens ook een aanrader.

Restaurant: Pizza van Speck

Nachtleven: Keilecafé en de Geheime Tuin
Waar ik te vinden ben in het nachtleven? In mijn bed! Nee, het ligt puur aan het seizoen. Keilecafé vind ik bijvoorbeeld heel leuk. In de zomer kom ik veel vaker op dat soort dingen, vooral als er buiten festivals zijn. Ik ga niet echt naar clubs, ik ben meer te vinden bij mellow dingen zoals Keilecafé en de Geheime Tuin.
Tip van de redactie: De dames van de Geheim Tuin (Club K) organiseren een geheim feest tijdens MOMO19.

Onontdekte parel: Brienenoordeiland
Ik heb een schakelbrommer waarmee ik als het mooi weer is op ontdekking ga. Zo kom je op toffe plekken, zoals het Brienenoordeiland. Het is een klein stukje land bij de Brienenoordbrug met allemaal volkstuinen en bos, net buiten de drukte van de stad.

Vind je inspiratie in de stad?
Ik zoek het wel, maar vind het nog niet echt. De stad inspireert me wel, maar vaker komen mijn teksten uit een heftige emotiestuip. Ik vind het wel altijd heel indrukwekkend als ik langs de Maas met mijn brommer naar de stad rij. Dan zie je heel de skyline in één keer, echt fantastisch. Sowieso is met de brommer de stad ineens heel klein en voel je je heel vrij als je de brug over gaat. Indirect denk ik dat dit me misschien wel inspireert.

Welke plekken wil je nog verder ontdekken?
Aan koffietentjes ben ik verslaafd. Als ik ergens iets zie staan wat ik nog niet ken, dan rij ik er meestal wel heen. Zo heb ik al heel lang gepland staan om naar een koffiezaak te gaan in Kralingen, dat had ik in een boekje gezien. Eén keer ontdekte ik zo een leuke vintagewinkel en koffietent in één. Naar dat soort verrassingen ben ik altijd opzoek.

Ultieme tip:
Vermijd de Lijnbaan! Dat vind ik toch wel de meest rotte plek van Rotterdam. Noordplein en alles eromheen zou ik zeker juist wél aanraden, dat lijkt me een leuk uitje als je even uit het centrum wilt. Voor de niet-Rotterdammers raad ik vooral aan om zo’n citymap van Rotterday te halen, daar staan hele leuke dingen in.

Waar ben je te vinden tijdens MOMO?
Qua locatie wil ik sowieso naar de Arminiuskerk. Verder heb ik eerlijk gezegd nog geen tijd gehad om het programma te bekijken, door de voorbereidingen voor onze bijzondere show tijdens MOMO. Ik ga als het zover is gewoon lekker het programma doorspitten en dan zien we het wel!

Motel Mozaïque co-produceert een voorstelling van Eli die op het festival in premiere gaat. Ook treedt Eli tijdens het festival op met Bear Valour. 

 

 

 

Door Rotterdamse Ogen