fbpx

Charlotte Damen

Charlotte is eigenaresse van all day-ontbijtbar Lilith, die nu anderhalf jaar gevestigd is aan de Nieuwe Binnenweg. Op een steenworp afstand groeide ze op, waarna ze een tijd in Amsterdam, Den Haag en Scheveningen woonde. Na bijna tien jaar keerde ze terug naar Rotterdam en startte ze diverse succesvolle ondernemingen, zoals Lilith. Naast Lilith is op dit moment een volgende zaak in de maak: strandtent Pele Surfshack op Hoek van Holland voor Rotterdammers in de zomer. Wij vroegen Charlotte naar haar favoriete plekken in de stad.

Algemene favoriet: Lilith
Ik mag dat natuurlijk helemaal niet zeggen, maar voor koffie is dit wel echt mijn favoriete plek. Daarnaast is Lilith ook een groot deel van mijn dagelijks leven, het is hier een hele vriendengroep geworden. Mijn zusje en vriend werken ook hier, dus het werk, sociaal leven en privéleven stroomt hier door elkaar heen. Dat maakt het voor mij erg leuk.

Wijk: Rotterdam-West
Ik ben altijd heel loyaal naar West, waar ik ben opgegroeid. In West gebeurt gewoon lekker veel en heb je veel jonge initiatieven. Zo heb je natuurlijk Keilecafé en de meiden van de Geheime Tuin en het hele M4H gebied dat nu opkomt. Het is tof om te zien dat er nu hele creatieve samenscholingen en gebouwen opbloeien die anders zouden worden afgebroken.

Restaurant: Kruiskade
’s Avonds ben ik vooral te vinden rondom de Kruiskade. Daar heb je Soy3, Takumi, De Kade, allemaal lekker eten. Thais, ramen… dat vind ik echt allemaal te gek. Een vriend van mij heeft hier ook Tandoor16 geopend met heerlijk Indiaas eten, dat zou ik ook zeker aanraden. Eigenlijk gaan mijn vriend en ik nooit meer fancy uit eten, de Kruiskade echt ons go-to straatje. Verder zou ik La Pizza bij het Westelijk Handelsterrein aanraden.

Shops: Swan Market, Dearhunter, Cheap Fashion 

Nachtleven: Rotown, Bar3, Rose Rouge
Als je een ontbijtbar hebt houdt op een gegeven moment het nachtleven op. Ik ben wel meer een kroegpersoon dan een partypersoon. Met het team van Lilith kiezen we vaak praktisch voor hier in de straat, voor Rotown of Bar3. Verder ga ik als ik date night heb met mijn vriend vaak naar Rose Rouge, de cocktailbar van mijn zusje op de Benthuizerstraat.

Rotterdam is…
Multicultureel, veel meer dan andere steden. Stoer ook. Mensen zeggen altijd rauw, maar ik zou eerder echt zeggen. Het is ook gewoon heel cliché wat mensen zeggen over Rotterdam, maar ik heb ook wel ervaren dat het echt zo is. Ik ben zo blij dat Rotterdam een lekkere blend is van allemaal culturen, zeker vergeleken met andere Nederlandse steden.

Welke plekken wil je nog verder ontdekken?
Fietsend ga ik soms op ontdekking. Van de zomer fietsten we zo bijvoorbeeld naar de Heijplaat helemaal ver in Zuid, waar je een hele aparte nederzetting hebt waar honderd jaar niets is veranderd. Dat vind ik op Zuid mooi, dat je nog plekken hebt waar de tijd heeft stilgestaan en er altijd iets te ontdekken valt.

Waar ben je te vinden tijdens MOMO?
BAR en BIRD vind ik altijd erg leuk, dus op die plekken ben ik sowieso wel te vinden. Ik ben al lang niet meer in de Arminiuskerk geweest, maar daar zal het ook weer heel tof zijn. Verder ben ik heel benieuwd naar de performances, zoals die van Aileigh natuurlijk en de verdere LIQUID-programmering. Daar zal ik zeker te vinden zijn.

Door Rotterdamse Ogen