Bart Hoogvliet

Drummer

Bart, de drummer van onder andere Smudged Toads en J.C. Thomas and the Missing Slippers is geboren in Numansdorp. Nadat hij Bank en Verzekeringen heeft gestudeerd begon het te kriebelen en koos hij voor de Popacademie in Rotterdam daarna is hij hier blijven wonen.

”Mijn eerste huisje in Rotterdam was in Noord. Dat is echt een chill stukje Rotterdam. Ik woon nu op de Veerhaven en stiekem wil ik eigenlijk weer terug naar noord. Als ik nu de deur uit loop sta ik gelijk op het drukste kruispunt van Rotterdam. Als je net wakker bent is dat echt levensgevaarlijk!”

Ondanks dat Bart niet uit Rotterdam komt heeft hij zelf zijn voorkeur voor leuke plekken ontdekt. ”Het toffe aan Rotterdam vind ik de plekken waar er gecreëerd word, zoals in ateliers, studio’s, oefenruimtes of lege loodsen. Ik vind dat echt heel tof! Zoiets als op de Keilewerf, waar je van die harde robuuste arbeid ziet van al die gasten die dan van die gigantische stellages aan het maken zijn voor Blijdorpfestival, dat soort dingen. Duct Tape Studio heeft van alle plekken waar ik de laatste tijd ben geweest toch wel iets echts en iets tofs, zonder dat het al te veel opgeblazen is en niet te pocherig. Daar zitten ook oefenruimtes en af en toe geven zij dan ook een feestje. Echter dan dat word het niet.

”Wat ik ook te gek vind, misschien is het ook een beetje een taboe , die animeer barretjes bij de Veerhaven, zoals La Cave en La Grotte, daar zitten dan allemaal vrouwen en dan betaal je voor hun gezelschap, daarmee bedoel ik dat ze met je komen praten en complimentjes aan je geven, weet je wel. Het heeft eigenlijk wel iets sneus, maar ik vind het gewoon tof om te zien. Die vrouwen weten inmiddels dat ik er boven woon. Zodra ik binnenkom krijg ik een biertje en een aai over mijn bol en ze laten mij verder met rust. Ik vind het fijn om dan in die sfeer te zitten ook wel een beetje omdat het fout is.”

Ik vind dat mooie plekken in Rotterdam omdat het kan en omdat het bestaat.

Bart gaat niet alleen maar naar animeer barren hoor. Op zuid bij Katendrecht weet hij ook leuke plekjes te vinden; ”Deli plein vind ik ook heel leuk, daar heb je Café de Ouwehoer en Deli Bird, dat is echt supernice om te eten.”

Door Rotterdamse Ogen