fbpx

Anne-Fay Kops

Anne-Fay is zangeres en maakt haar eigen muziek. Op dit moment is ze druk bezig met het afronden van haar EP, het voorbereiden van nieuwe shows en geeft ze dans en zangworkshops op bijzondere locaties, zoals asielzoekerscentra en blijf-van-mijn-lijf huizen. Daarnaast maakt zij voor MOMO binnen het LIQUID thema een speciaal verdiepingsprogramma over de roots van haar voorouders en treedt ze op het festival met 155 op. Ze is geboren en getogen in Gouda, maar vanaf haar zeventiende een herboren Rotterdammer door haar studie aan Codarts. Na tussenstops in Tilburg, Amsterdam en het buitenland is ze weer terug in Rotterdam en deelt ze graag haar favoriete plekken met ons.

Algemene favoriet: BAR
BAR, definitely. Met mijn vorige groep Cookachoo speelden we er onze allereerste show in 2013 en sindsdien heb ik denk ik wel elk jaar gespeeld. Het is een heel bijzondere plek met bijzondere mensen en het is super zonde dat het misschien niet zo lang meer zal bestaan, want het zijn gewoon twee strijders die BAR hebben opgebouwd.

Wijk: Rondom de Nieuwe Binnenweg
Ik heb twee jaar op de Nieuwe Binnenweg gewoond om de hoek van Dizzy Jazzcafé. Dat vond ik toch wel het leukste en meest levendige gedeelte van de stad. Blijdorp is ook weer fijn, wat rustiger en gemoedelijker. Op de Binnenweg was het daarentegen veel reuring en ook wel een soort sociale controle, wat ook wel fijn was.

Koffie: Urban Espresso Bar
Urban Espresso Bar vind ik altijd leuk en chill. De rust is vooral heel fijn, het is er klein en prettig met een goede sfeer.

Restaurant: Pho Vietnamese Restaurant & noodle bar
Er zit achter de West-Kruiskade een hele goede Vietnamees die heel lekker is, net achter het station. De ambiance is er niet persé heel nice, Little V is bijvoorbeeld veel sfeervoller. Maar bij Pho is het eten heel goed, dus daar ga ik graag heen.

Shop: De markt
Ik koop niet heel veel kleding, maar wat ik te gek vind is om op zoek te gaan naar pareltjes op de markt. Én de sfeer is altijd te gek.

Nachtleven: BAR
Alhoewel BAR mijn favoriete plek is, ben ik omdat ik überhaupt weinig uitga er niet vaak als feestganger te vinden. Vroeger toen ik studeerde ging ik wel altijd naar Vibes, dat vond ik toen zó leuk. Het is nu ook een locatie tijdens MOMO, dus wie weet sta ik er straks opeens weer.

Rotterdam is…
Nuchter denk ik. Eerlijk en unapologetic. Gewoon, dit is wat het is. Met die eerlijkheid kan ik me wel identificeren.

Vind je inspiratie in de stad?
Ik hou van wandelen door de stad, het liefst door het centrum met een koptelefoon op. Daar krijg ik inspiratie van, dat je wandelend in de stad opgaat en in een soort zen komt, vol ideeën. Het is dus niet gelinkt aan een concrete plek, maar meer de combinatie van alles om je heen.

Welke plekken wil je nog verder ontdekken?
Heel veel! Je creëert een soort wereldje voor jezelf natuurlijk, met je eigen plekjes. Buiten je comfort zone gaan en een keer ergens koffie gaan drinken doe ik toch minder vaak dan ik zou willen. Ik kom heel weinig aan de andere kant van de brug, bijvoorbeeld bij Theater Zuidplein. Er gebeuren daar best veel coole dingen waar ik vaker naartoe zou willen gaan, zoals het Urban Filmfestival.

Waar ben je te vinden tijdens MOMO?
Ik ben zelf heel erg benieuwd naar choreografe Katja Heitmann. We kennen elkaar niet heel goed, maar we hebben allebei twee jaar op dezelfde school in Tilburg gezeten. Ik ben heel benieuwd waar zij naar door is geëvolueerd, toen vond ik haar werk al heel tof. Daarnaast ben ik te vinden in de Schouwburg, daar speel ik zelf samen met 155 en met mijn eigen show. Het leuke aan de Schouwburg vind ik dat de foyer een soort plek op zich lijkt te zijn, daar is altijd wel wat cools gaande.

 

 

Door Rotterdamse Ogen