fbpx

Our City is Your City

LantarenVenster

LantarenVenster is het theater voor de betere film en de beste jazz in Rotterdam. Met ruim 9600 filmvoorstellingen per jaar, meer dan 120 concerten, diverse grote festivals, educatieprojecten, congressen en andere publieksevenementen is er zeven dagen per week altijd wat te beleven.

Film

Met vijf filmzalen is er elke week een nieuw filmprogramma vol met de mooiste films: Oscarwinnaars, documentaires, klassiekers, wereldcinema en kinderfilms. Met een programma van de niet-westerse en voornamelijk Europese kwaliteitsfilm, vertoont LantarenVenster een aanbod dat doorgaans niet in de reguliere bioscopen te zien is. Jaarlijks zijn er diverse grote festivals als Camera Japan, IFFR, Cinekid Festival en het Rotterdams Open Doek Filmfestival waar je de nieuwe generatie filmmakers kunt bewonderen.

Muziek

Jaarlijks zijn er ruim 120 concerten: jazz, singer-songwriter en world. De nadruk ligt duidelijk op jazz, in de volle breedte van het genre. Inclusief kruisbestuivingen en crossovers. Motel Mozaique programmeert (i.s.m. Rotown, BIRD en LantarenVenster) hier ook regelmatig concerten, zoals in 2018 Curtis Harding, Trixie Whitley en Young Gun Silver Fox.

Eten & drinken

In het café-restaurant, met het prachtige uitzicht op de Rijnhaven, kun je dagelijks aanschuiven. Combineer een ontbijt, lunch of diner met een filmpje of concert.

LantarenVenster Rotterdam concert Lapsley

Door Rotterdamse Ogen