fbpx

Other Lives, Zwangere Guy, S10 e.a. op MOMO Festival

Voor de twintigste editie van MOMO Festival zijn opnieuw vijftien nieuwe namen bevestigd! Over twee maanden (16-18 april) komen onder andere Akwasi, Other Lives, S10, Zwangere Guy, Zebra Katz en Neighbours Burning Neighbours naar Rotterdam.

Nieuwe muziek

De Amerikaanse band Other Lives begint hun Europese tour op Motel Mozaique met een exclusieve Nederlandse show en brengt een avant-première van hun nieuwe album. Ook Akwasi presenteert nieuw werk van zijn dit voorjaar te verschijnen tweede album. The Orielles spelen met hun zonnige surfpop, met ditmaal opgewekte disco-invloeden, voor het eerst in Rotterdam. Daarentegen zijn Neighbours Burning Neighbours thuis in Rotterdam. De postpunk en noiserock van dit viertal trekt internationale interesse. S10 laveert tussen indiepop en hiphop met haar album Snowsniper, vorige week nog bekroond met een Edison. Zwangere Guy is inmiddels een van de belangrijkste hiphopartiesten van België en komt na succesvolle shows op de zomerfestivals in april naar Rotterdam.

Er is meer hiphop op MOMO; Zebra Katz geldt als een van de boegbeelden van queer hiphop met zijn duistere, bass-heavy hits. Maar ook dreigende, vreemde en compromisloze hiphop van clipping. De uit São Paolo afkomstige Laima gooit hoge ogen met het solodebuut Home, vol minimalistische elektronica die het ene moment dromerig en dan weer unheimlich klinkt. De Franse producer Oklou brengt haar alom geroemde ‘hazy R&B’ deze zomer naar de festivals, te beginnen op MOMO 2020. De Londense singer-songwriter Anna B Savage maakte met slechts een EP al veel indruk en speelde daarmee over de hele wereld. De Amsterdamse Tessa Rose Jackson maakt nu naam als Someone met haar psychedelische pop.

Indie disco

DJ St. Paul staat voor 360 graden indie en komt op vrijdag met een volledig Britse en op zaterdag een volledig Amerikaanse indie disco. Beide avonden worden voorzien van de juiste beelden uit het onuitputtelijke archief van VJ Switchdoctor.

Performance

Cherish Menzo presenteert Jezebel, een dansvoorstelling geïnspireerd op de Video Vixens: uitdagende vrouwelijke modellen die eind jaren ‘90 verschenen in hiphop videoclips op MTV. We shall return 0.20 is een work in progress performance, met als thema onderdrukking; marginalisatie, exploitatie, imperialisme, machteloosheid en gewelddadigheid.

Line-up, tickets & luisterplezier

Check hier het volledige programma van MOMO Festival 2020 voor zover dit nu bekend is. En stel ook meteen je ticket veilig want ze vliegen over de digitale toonbank!


Festival news