fbpx

Opwarmen voor tindersticks in de Doelen

Nog maar twee weken tot we tindersticks opnieuw ontvangen in Rotterdam (mocht je het gemist hebben: Motel Mozaique Concerts en Rotown presenteren op zondag 28 februari hindersticks in de Doelen). Inmiddels is hun ijzersterke nieuwe plaat The Waiting Room ingeslagen als een bom, en niet alleen bij ons:

Het album kent pareltjes van nummers en of het daarbij nu gaat om de korte instrumentals of om de nummers met zang, de muziek is steeds sfeervol en de arrangementen zijn zorgvuldig ontworpen.” (WrittenInMusic)

Na een bestaan van vijfentwintig jaar maakte de Britse band Tindersticks met The Waiting Room het mooiste album van hun carrière. Op tien eerdere platen frappeerde de band met een smeulende klank, langzaam aanzwellende melodieën en de geprangde herenstem van Stuart Staples. Maar voor The Waiting Room vond de groep nieuwe diepten in nummers die majestueus zijn in hun grilligheid.” NRC (+ interview)

De Britse meesters van de mistroostigheid leveren wederom een pareltje af.” (Muzine)

Tindersticks kunnen moeiteloos tot in een onafzienbare toekomst voort met hun hoogpolige, warm gloeiende idioom van noir-lyriek en zwoele, georkestreerde kamerrock. Toch is doorkachelen op de automatische piloot wat de heren uit Nottingham nu juist niet doen, zo laat The Waiting Room horen.” (KindaMuzik)

Maar luister vooral zelf naar The Waiting Room (bijvoorbeeld op Spotify). VPRO/3VOOR12 sprak onlangs uitgebreid met boegbeeld Stuart A. Staples, uiteraard over de nieuwe plaat plus groots filmproject en over het zilveren jubileum van de band, lees hier het interview. De band liet ook nog eens bij elk nummer (!) van The Waiting Room een video maken door verschillende bevriende regisseurs, bekijk de eerste clip We Are Dreamers (met Savages zangeres Jehnny Beth).

We zien je dus graag op 28 februari! Voor het concert in de grote zaal van de Doelen zijn enkel zitplaatsen (geplaceerd) beschikbaar, tickets zijn er vanaf €21 tot en met €32 (ex. servicekosten). Meer info & tickets

Concert news