fbpx

Nieuwe namen voor MM15 Festival

Het programma van de vijftiende editie van het Motel Mozaique Festival is zojuist uitgebreid met een groot aantal nieuwe namen. Aan de line-up zijn The Notwist, Fyfe, Rats On Rafts, The Staves, Kate Tempest, BRNS, Jessica Pratt, Maarten Vos, NIMMO en Menace Beach toegevoegd. Onlangs maakte Motel Mozaique ook al de komst van BC Camplight, The Districts en Bad Breeding naar het festival bekend. De opvallende tweelingzusjes Ibeyi, afgelopen weekend een van de absolute hoogtepunten van Eurosonic Noorderslag, zijn eveneens van de partij op Motel Mozaique. Het Motel Mozaique Festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 april. De kaartverkoop is reeds gestart.

MUZIEK

De Duitse indiehelden The Notwist brengen in februari de nieuwe plaat Messier Objects uit, een instrumentale samenvatting van het altijd veranderende muzikale universum van The Notwist. De mysterieuze Fyfe maakt weelderige elektronische folk met een groots geluid. De Rotterdamse postpunk-vedetten Rats On Rafts komen begin april met de langverwachte opvolger van het succesvolle debuut The Moon Is Big.

Kate Tempest is een rapper uit Zuid-Londen die zich ontwikkelde tot een award winnende spoken word-dichter. De drie zusjes van The Staves maken harmonieuze folkpop. Over Maarten Vos, met zijn minimalistische en zowel elektronische als neo-klassieke composities, schreef OOR dat hij is een talent is dat zich kan meten met stijlgenoten als Nils Frahm en Ben Frost. “Potentiële wereldtop.”

BRNS (stevige indierock) uit Brussel werd de afgelopen tijd al vaak aangeprezen als één van de meest beloftevolle bands uit België van dit moment. De afgelopen twee jaar speelden ze meer dan tweehonderd shows door heel Europa, onder meer als support van Yeasayer, Cloud Nothings en SUUNS. Menace Beach doet snapshots van diverse indie-stromingen uit de jaren ’90 versmelten met een eigen hedendaagse stijl. NIMMO is als een energieke variant op The XX.

BC Camplight kneedt zijn popliedjes met een complexe gelaagdheid, voegt daar behoorlijk wat verwijzingen naar analoge synthpop aan toe en combineert dat met een zekere speelsheid. The Districts maken rootsy rock en Bad Breeding meedogenloos harde punkrock.

PERFORMANCE

EISBÄR* is een ambitieus en idealistisch kunstenaarscollectief waar Femke Heijens de drijvende kracht is. Het collectief brengt geëngageerd punktheater dat de waanzin, lelijkheid en schoonheid van deze wereld toont en schuwt geen enkele kunstvorm. Bij de voorstelling A Brave New Jungle verzorgen Gregory Frateur (Dez Mona), Hannes d’Hoine (DAAU), Sjoerd Bruil (Mauro Pawlowski) en Andrew Claes (BRZZVLL) de muziek.

De drie jonge vrouwen van Berstad/Helgebostad/Wigdel uit Noorwegen zijn zowel choreografes als performers. Ze maken krachtig, intens en visueel theater met een dikke knipoog naar dans en een experimentele houding tegenover de podiumkunsten.
Charlotte Goesaert en Joost Maaskant (aka Maask) maken een revolte en troost met en tegen perfectie en slagen in deze mooie wereld. Hun wapens bij de voorstelling Epic Fail: beatbox, dans, een zeer geavanceerde loopstation, epilepsie en extreme stemkunst.

Tot zover weer even. Duik hier lekker het programma in voor veel meer informatie!

Festival news