fbpx

Nieuwe locaties MOMO 2019

Dansen op een denderend feest in WORM, wegdromen bij een concert in de Arminiuskerk… Waar zou MOMO zijn zonder haar locaties? We zetten ze graag in het zonnetje, met natuurlijk de focus op onze nieuwe aanwinsten dit jaar!

Vorige jaar deden we onder andere Rotown, Theater Rotterdam (Schouwburg), WORM, Arminius en Club Vibes aan voor onze mooie feestjes, concerten, performances en alles daaromheen. Dit jaar komen daar weer wat nieuwe locaties bij, zoals BAR en BIRD. More to come…


BAR

Begonnen als een tijdelijke kleine bar aan de West-Kruiskade en inmiddels uitgegroeid tot een bekende naam in het Rotterdamse stadsleven: dat is BAR. Een iets wat misleidende naam, want BAR is een club. Keiharde elektronische experimentele muziek en drukbezochte feesten tot in het holst van de nacht typeren al zes jaar lang de sfeer die BAR weet neer te zetten.

BAR bevindt zich in het Schieblock vol creatievelingen, wat terugreflecteert in het rauwe, industriële karakter van BAR. Nog niet eerder hebben BAR en Motel Mozaique samengewerkt, maar dit jaar zal het podium van BAR tot in de avonduren vol worden gegooid, in navolging van internationale artiesten zoals Jay Orbison, Job Jobse, Hunee en het gerennommeerde muziek platform Boiler Room.

 


BIRD

BIRD is terug van weggeweest! We zijn heel blij dat we na twee jaar weer een programmering gaan neerzetten op deze vette locatie. BIRD bevindt zich in de Hofbogen aan de grens van Rotterdam Noord en is vernoemd naar de Amerikaanse jazzsaxofonist Charlie ‘Bird’ Parker. Het is een plek waar jazz samenkomt met hiphop, soul, funk en elektronica.

Gooi daar nog wat biertjes, de Rotterdamse rauwheid, goede wijntjes en wat no-nonsense mentaliteit tegenaan en je hebt BIRD. Tijdens MOMO is deze locatie mooi te combineren met onze andere nieuwe locatie BAR: met een korte wandeling over de Luchtsingel ben je er zo!


Roodkapje

Roodkapje omschrijft zichzelf als:
“de gemeenschappelijke woonkamer, projectruimte en ondergronds laboratorium voor kunst, muziek en eten,” en slaat hiermee de spijker op zijn kop. Roodkapje bevindt zich op een mooie centrale plek: op het Delfseplein naast het Centraal Station.

Haar progressieve programma’s brengt Roodkapje tot leven door middel van samenwerkingen met kunstenaars, vrijwilligers en publiek. Het is een bijzondere plek waar Rotterdam samenkomt en Motel Mozaïque sluit zich hier dit jaar heel graag bij aan!


Groothandelsgebouw

Ook voormalig bioscoop Kriterion op de bovenste verdieping van het Groothandelsgebouw is dit jaar locatie van prachtige concerten tijdens Motel Mozaïque.

Deze bijzondere locatie zal de mooie optredens nóg mooier maken en letterlijk opliften naar een hoger niveau. Hoogtevrees? Dan is deze locatie afgeraden.


Theater Rotterdam

In het hart van Rotterdam bevindt zich Theater Rotterdam Schouwburg. Rotterdam als stad is haar inspiratiebron en speelveld. Door het jaar heen huist Theater Rotterdam verschillende theatershows waar verschil, diversiteit en veelvormigheid van belang zijn, iets wat ook mooi past bij het festivalthema dit jaar: LIQUID.

Theater Rotterdam is geen vreemde voor Motel Mozaïque, al eerder programmeerden wij artiesten zoals Fink, Angus & Julia Stone en James Blake op deze mooie locatie. Dit jaar keren we weer terug en kan je weer genieten van verschillende concerten en performances in het theater.


Rotown

Al sinds 1987 is Rotown een begrip in Rotterdam en in de popwereld van Nederland. Dit gebouw, gevuld met muziek, is te vinden op de bruisende Nieuwe Binnenweg en is al bijna tien jaar een trouwe MOMO-locatie.

 

Namen als Franz Ferdinand, The Kooks en Peaches hebben hier door de jaren heen met hun muziek de zaal weten te vullen, naast de vaste clubavonden waar gedanst wordt tot in de late uurtjes. Tijdens Motel Mozaïque zet Rotown haar deuren open voor jou.

Rotown - Ruben Hamelink- Motel Mozaique


Arminius

De Arminiuskerk is een historisch gebouw pal in het centrum van de stad, letterlijk en figuurlijk. In Arminius komt Rotterdam namelijk met al haar 176 verschillende culturen, maatschappelijke ontwikkelingen en culturele bewegingen samen rond de tafel zitten.

Het is een plek waar ruimte is gecreëerd voor discussie over alle mogelijke onderwerpen. Het idee dat alles bespreekbaar is, past mooi bij het thema LIQUID van dit jaar. Tijdens Motel Mozaïque vormt Arminius dan ook een prachtige unieke locatie voor meeslepende muziek en performances.


WORM

In een zijstraat van de Witte de With vind je WORM, een Rotterdams kunstcentrum voor experimentele, avant-garde- en undergroundkunst. Het gebouw is volledig ingericht met geryclede producten. Met haar schuivende banken in de foyer en de wc’s geplaatst in watertanks, is het een dan ook een heel bijzondere ervaring om het gebouw te bezoeken.

Vorig jaar stonden Laura Misch en Bruxas al op deze gave plek. Plaats daar de bijzondere acts van dit jaar daarvoor in de plaats en het is dé perfecte experience.


Club Vibes

Club Vibes staat al jaren bekend als kleine, intieme discotheek waar een ongedwongen, vrolijke en toegankelijke sfeer hangt. Tijdens Motel Mozaïque toverden we vorig jaar Club Vibes eenmalig om tot super toffe Krautkeller Am Vibes.

Een donkere kamer, één backline, korte change-overs en een greep nationale en internationale acts back-to-back. Ook dit jaar maakt Club Vibes weer deel uit van Motel Mozaïque en ontdek je er urgente nieuwe bands.


 

Festival news