fbpx

Nieuwe editie van Fabrique Mozaïque in havengebied M4H

Op zaterdag 2 september 2017 stelt ‘Fabrique Mozaïque in M4H’ voor de derde maal het avontuurlijke en dynamische havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) centraal. Colin Benders (oprichter van Kytopia en The Kyteman Orchestra die zich nu volledig heeft gestort op de modulaire synthesizer), Rotterdamse hiphop-grootheid Winne en de jonge Ghanese rapper Yung Nnelg treden op in de Beeldentuin van Joep van Lieshout’s AVL Mundo. Middels verschillende nieuwe ontdekkingsroutes van Parfum de BoemBoem verkennen we het gebied en samen met FabCity Rotterdam spelen we met de technologie van de toekomst. Fabrique Mozaïque in M4H vindt plaats in het kader van de Wereldhavendagen.

Optredens Colin Benders, Winne en Yung Nnelg tussen de kunstwerken

Stichting AVL Mundo, opgericht door kunstenaar Joep van Lieshout, zet zich al sinds 2008 in om kunst toegankelijk te maken voor een groot publiek. Een van de initiatieven is de Beeldentuin, een publiek toegankelijke tuin met de bekendste werken van Atelier Van Lieshout. Tijdens Fabrïque Mozaique zal de tuin dé plek zijn om van kunst én muziek te genieten want op deze bijzondere plek treden in de avonduren Colin Benders, Winne en Yung Nnelg op. Lees meer over dit speciale concert.

Ontdekkingstochten van Parfum de BoemBoem

Achter de façades van de grote loodsen in dit rauwe voormalige havengebied bruist het van de energie. Tal van creatieve ondernemers hebben in M4H hun thuis gevonden. Ga met de gidsen van Parfum de BoemBoem op pad en ontdek al wandelend en fietsend spannende plekken met onderweg verrassende performances. Voor de nachtvlinders wordt een gloednieuwe ‘Parfum de BoemBoem by Night’ ontwikkeld, een spannende ontdekkingstocht door het havengebied in het donker.

FabCity en de technologie van de toekomst

Dit jaar werkt Fabrique Mozaïque voor het eerst samen met FabCity Rotterdam. FabCity is een podium van voornamelijk Rotterdamse makers, designers, uitvinders, hackers, nerds, koks en vakidioten. Zij spelen nu al met de technologie van de toekomst en onderzoeken de stad van de toekomst; met meer dan 15 pioniers laat FabCity slimme producten en nieuwe ideeën zien op het gebied van technologie en circulaire economie waarmee het publiek meteen ook zelf aan de slag kan. Bouw iets nieuws of wek energie op. Neem een kijkje in de keuken bij Studio Roosegaarde​, ontwerp je eigen Tiny House​, struin rond door de beeldentuin van AVL Mundo of kook een maaltijd met producten uit de Voedseltuin​.

Dynamisch M4H

M4H is een van de vier gebieden van Stadshavens Rotterdam en was ooit een van de grootste fruithavens van de wereld. Nu met de verandering van haar functie is het een spannende en dynamische plek in transitie. Op de vrijkomende plekken ontstaat juist steeds meer nieuwe bedrijvigheid van met name pioniers uit de maakindustrie en de creatieve sector. In de toekomst zullen ook nieuwe woon- en werkvormen hier een plek krijgen.

Kaartverkoop

Tickets voor het concert van Colin Benders, Winne en Yung Nnelg (tussen 19.00 en 23.00 uur bij bij AVL Mundo, Keileweg 14 in Rotterdam) zijn voor slechts 10 euro (inc. servicekosten) te koop via Ticketmaster.

Kaartjes voor de routes van Parfum de BoemBoem (om 12.00, 15.00 en 22.00 uur) zijn verkrijgbaar via parfumdeboemboem.nl. Een kaartje voor 1 route kost 10 euro (inclusief gebruik fiets en servicekosten). De tours duren ongeveer 2,5 uur en vertrekken bij het Keilepand (Keilestraat 9A, Rotterdam).

Festival news