fbpx

Nieuwe editie Fabrique Mozaique in M4H

Tijdens Fabrique Mozaïque in M4H staat opnieuw het avontuurlijke en dynamische havengebied Merwe-Vierhavens centraal. Op zaterdag 3 september 2016, tijdens de Wereldhavendagen, verkennen we dit gebied middels verschillende Parfum de BoemBoem routes.

M4H is een van de vier gebieden van Stadshavens Rotterdam en was ooit een van de grootste fruithavens van de wereld. Nu met de verandering van haar functie is het een spannende en dynamische plek in transitie. Op de vrijkomende plekken ontstaat juist steeds meer nieuwe bedrijvigheid van met name pioniers uit de maakindustrie en de creatieve sector. In de toekomst zullen ook nieuwe woon- en werkvormen hier een plek krijgen.

Tijdens Fabrique Mozaïque in M4H laten de gidsen van Parfum de BoemBoem je in een spannende fietsroute de stoere havensfeer proeven. Onderweg wordt je getrakteerd op kleine muziekoptredens en verhalen op onverwachte plekken in dit ruige gebied. De eerste route van Parfum de BoemBoem is al bekend: Parfum de BoemBoem ontdekt M4H.

Op de Marconistrip mogen de groepen van Parfum de BoemBoem als eerste bezoekers het gloednieuwe Dry Dock bewonderen. In deze prachtige glazen kas langs het water leggen de Sea Rangers de laatste hand aan een geheel van duurzame middelen gebouwd schip. Een performance op deze plek wordt een bijzondere ervaring! De routes gaan verder nog langs Sporen van de Stad, de treinwagon die langs ongebruikte en vergeten sporen trekt. Nu nog even te zien op Katendrecht voor de deur bij de IABR en tijdens de Wereldhavendagen in M4H. Ook mogen we dit jaar in de bak bij de oude energiecentrale!

De route Parfum de BoemBoem ontdekt M4H wordt twee keer georganiseerd, om 12.00 en om 15.00 uur, en vertrekt vanaf Uit Je Eigen Stad (Marconistraat 39, Rotterdam). De tour duurt ongeveer 2,5 uur. Kaartverkoop is direct gestart, tickets voor 1 route kosten slechts 10 euro (inclusief gebruik fiets en servicekosten) en zijn hieronder in de ticketshop verkrijgbaar.

Meer programma volgt!