fbpx

Nieuwe acts van over de hele wereld

De line-up van MOMO Festival 2020 begint steeds meer vorm te krijgen met een nieuwe serie namen. Voor de twintigste editie van MOMO Festival zijn nu ook Arlo Parks, Emmanuelle, FOKN Bois, FULCO, Good Morning, James Righton, Just Mustard, Keeley Forsyth en Neue Grafik Ensemble bevestigd.

Arlo Parks is één van de blikvangers uit een internationaal gezelschap van nieuwe namen. De jonge Londense muzikant stond met haar soulvolle slaapkamer-pop al op grote festivals als Glastonbury. Keeley Forsyth was al twee decennia lang een gevierd actrice totdat een ernstige ziekte haar carrière als singer-songwriter inspireerde. De Braziliaanse Emmanuelle kwam via Miami uit bij de Belgische gebroeders Dewaele (Soulwax) die haar Italove tot grote hoogten stuwden. Dan is er nog de oorverdovende reverb, krijsende riffs en spookachtige vocalen in de shoegaze van Just Mustard. De Australiërs van Good Morning maken lome, zonnige gitaarpop. Jazz, hiphop en elektronica komen samen bij de Franse producer met Duitse naam; Neue Grafik Ensemble. De Nederbelg FULCO maakt “heerlijk sprankelende, fris en origineel klinkende popmuziek”, als we Volkskrant mogen geloven. Het duo FOKN Bois uit Accra staat bekend om hun provocatieve en humoristische hiplife – hiphop met Ghanese invloeden. James Righton is een nieuwe naam, maar een oude bekende. Righton was ruim vijftien jaar geleden nog de frontman van Klaxons en tapt inmiddels uit een ander vaatje. Zijn solo-debuut verschijnt in maart op het label van (daar zijn ze weer) de gebroeders Dewaele.

MOMO Festival vindt plaats in de Rotterdamse binnenstad van 16 tot en met 18 april 2020. De aanstaande editie wordt, voor het eerst, geopend in de iconische Maassilo waarin alle facetten van MOMO aan bod komen; music, performance & art.

De laatste Early Bird tickets voor het festival zijn nu beschikbaar in de voorverkoop, koop hier je kaarten voor MOMO20!

Festival news