fbpx

Nieuw op MOMO: Market Mozaique

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april organiseert Motel Mozaïque iets nieuws: Market Mozaïque. Market Mozaïque (MAMO) is een plek waar jonge Rotterdamse makers en ondernemers nieuwe manieren van consumeren aan je presenteren. Verwacht veel lekkers en moois van Rotterdamse bodem en maak kennis met een andere kant van consumeren dan je gewend bent. Je vindt MAMO op Plaza Mozaïque, het gratis festivalhart op het Schouwburgplein van Rotterdam.

Consumeren

Alles mag tegenwoordig opnieuw worden vormgegeven, opnieuw worden bevraagd. Al gauw denk je dan aan je eigen identiteit, je gender en je opvattingen. Maar wat dacht je van consumeren? We consumeren al tientallen jaren meer en meer, maar dat wil niet zeggen dat we dat moeten blijven doen. Als tegenreactie staan jonge makers en ondernemers massaal op voor een nieuwe manier van consumeren, doelend op een socialere blik en zero waste.

Alternatieven

MOMO geeft deze stemmen een podium en stimuleert het bevragen van de huidige consumptiecultuur, door samen op zoek te gaan naar alternatieven. De markt is een ontmoetingsplek om elkaar (verder) te inspireren. Misschien ben je zelf al helemaal gehuld in de vetste vintage kleding of zit je juist met je handen in het haar omdat je niet goed weet waar je moet beginnen. MAMO is een plek om samen te komen, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Van Rotterdamse bodem

Van oesterzwammen die groeien uit koffieprut en kleding swappen (Awearness), tot het nemen van een kijkje achter de schermen van een bijzondere sociale onderneming… Alles is mogelijk! Laat je inspireren door nieuwe duurzame ideeën van Rotterdamse ondernemers, met de zon in je rug en een biertje in de hand.

Wanneer: vrijdag 19 april, 13.00 – 19.00 uur en zaterdag van 11.00 – 19.00 uur
Met: Bloesembar, Rotterzwam, Groenten zonder grenzen, Awearness, Mud Shirt, Mister Kambucha, Heilige Boontjes, De Maaltijd Manager, Fröbel en meer.

Bekijk hier de line-up.

Festival news