fbpx

Nieuw muziekproject GrensGeluid tijdens MM’16

Nederlandse en Vlaamse muzikanten slaan de handen ineen voor ‘GrensGeluid’.

Tijdens het aankomende Motel Mozaique Festival wordt het nieuwe muziekproject ‘GrensGeluid’ gepresenteerd. GrensGeluid is een samenwerking van Beste Buren, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Motel Mozaique waarbij een Nederlandse en Vlaamse muzikant een duo vormen en de kans krijgen om gedurende een langere periode samen een creatief proces te doorlopen. Elkaar te leren kennen en elkaar te inspireren. De artiesten worden hierbij uitgedaagd om grensoverschrijdend te werken. De eerste duo’s worden gevormd door Spinvis & Mauro Pawlowski en cellist Maarten Vos & Gregory Frateur van Dez Mona. Het resultaat van deze bijzondere ontmoetingen zie je op zaterdag 9 april tijdens Motel Mozaique!

Harry Hamelink (artistiek leider Motel Mozaique) over de gekozen duo’s;

Spinvis en Mauro zijn beiden grote muzikanten die niet alleen ervaring hebben in het brengen van muziek op grote podia maar ook regelmatig meewerken aan theater en dansvoorstellingen. Beiden tasten zij verschillende kunstvormen af en leggen zij zich op voorhand geen vastomlijnd kader op. Ik ben erg benieuwd waar deze creatieve geesten elkaar in dit creatieproces ‘gaan’ ontmoeten en met welk eindresultaat ze uit de studio komen. Bij dit duo is de vorm en uitkomst op voorhand niet te voorspellen hetgeen het spannend maakt.

“Gregory Frateur is in het bezit van een onnavolgbaar en uniek stemgeluid. Daarnaast heeft hij zich als tekstschrijver de laatste jaren enorm ontwikkeld. Hij is een autodidact en heeft zich altijd door verschillende genres laten inspireren. Maarten Vos is een klassiek geschoolde talentvolle cellist. Tijdens zijn studie speelde hij al bij Kyteman en heeft hij zich verder ontwikkeld als cellist en zich gespecialiseerd in music electronics (zowel live als in de studio). Het feit dat Gregory autodidact is en Maarten klassiek geschoold levert al een interessante tegenstelling op.”

Tickets & reserveren
Spinvis en Mauro doen op zaterdag 9 april om 12.30 uur eenmalig optreden in de Rotterdamse Schouwburg, Maarten Vos en Gregory Frateur spelen diezelfde middag tweemaal (14.00 en 16.00 uur) in de Paradijskerk. Om deze exclusieve optredens bij te kunnen wonen dient men in het bezit te zijn van een ticket voor Motel Mozaique, dit kan een passe-partout (8 & 9 april) zijn of een ticket voor zaterdag 9 april. Om gegarandeerd plek te hebben bij het eenmalige optreden van Spinvis en Mauro Pawlowski verzoeken wij om te reserveren via aanmelden@motelmozaique.nl o.v.v. GrensGeluid. Omdat Maarten Vos en Gregory Frateur bezoeker twee keer de kans bieden om ze te zien hoeft hier niet voor gereserveerd te worden.

Partners
GrensGeluid is een samenwerking van BesteBuren, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Motel Mozaique en wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds en Norma Fonds.

(foto: Maarten Vos & Gregory Frateur / credits: Nick Helderman)

Festival news