fbpx

Muziekdocumentaires in De Unie

De komende tijd vertoont De Unie in het kader van Eye Tunes de krenten uit de pap onder de muziekdocumentaires, en deze hebben vaak een sterke link naar Motel Mozaique. Zoals op vrijdag 19 april het Oscar winnende Searching For Sugar Man, over de zoektocht naar de mysterieuze singer-songwriter Sixto Rodriguez. Wij vonden Rodriguez overigens al in 2007 en haalden hem naar Motel Mozaique toe 😉

Op vrijdag 3 mei zie je de Nederlandse première van de documentaire In The Deep Shade over de Ierse band The Frames (met frontman Glen Hansard) die alweer ruim twintig jaar aan de weg timmeren. We hebben The Frames helaas nooit op Motel Mozaique gehad, maar dat heeft enkel te maken met agenda’s die niet overeen kwamen.

Vrijdag 17 mei wordt Turning vertoond. Deze documentaire sleurt je mee in de aangrijpende levensverhalen van de vrouwen die tijdens de bijzondere show van Antony and The Johnsons ‘optraden’. Muzikaal begeleid door Antony’s hartbrekende liedjes, die de bezoeker van Motel Mozaique 2005 zich nog goed zal herinneren.

http://www.youtube.com/watch?v=yye-J-dwB-8